|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
paski zębate, jakie ? |
| Autor |
Wiadomość |
operator2wp
Czytelnik forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-05-01, 18:54 paski zębate, jakie ?
|
|
|
witam... mam taki problem ze szukam pasków zębatych szerokosci 2mm do 4mm, na stronie CNC cos znalazlem ale nie wiem ktory bylby odpowiedni , chce zrobic sobie prowadnice do potencjometru optycznego z silniczkiem wlasnie na takim pasku... w zalaczniku dalem przyklady jak to wyglada w oryginalnych produktach i wlsnie szukam podobnych paskow i do tego by pasowaly jakies kółka zębate. szukam tez takich gladkich pretow o srednicy 3..5mm i dlugosci do 150mm ... moze mi cos doradzicie by bylo to odpowienie no i zeby nie bylo to zbyt drogie ....
13570.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 714 raz(y) 10,21 KB |
pRS60.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 30 raz(y) 22,91 KB |
Fader_.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 15 raz(y) 32,12 KB |
Fader.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 13 raz(y) 21,42 KB |
|
|
|
|
 |
andula
Specjalista poziom 1

Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Cze 2004 Posty: 103 Skąd: Ruda Śl.
|
Wysłany: 2008-05-01, 20:58
|
|
|
Witam
Napisz na PW, napewno coś znajdę |
|
|
|
 |
diodas1
Specjalista poziom 2

Pomógł: 37 razy Dołączył: 15 Sty 2006 Posty: 441 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-05-02, 01:39
|
|
|
Taki zestaw czyli silniczek serwo z enkoderem fotooptycznym zaopatrzony w kółko zębate oraz śliczny drobnoząbkowy pasek wydłubiesz z drukarki atramentowej typu HP3820 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=351563444 , Epson C84 Pewnie i w innych drukarkach http://aukcja.onet.pl/sho...er=t&view=gtext
jest taki zestaw a piszę akurat o tych dwóch bo je rozbierałem i wiem jakie smakołyki w nich siedzą. Pasek zębaty służy w nich do przesuwania nad papierem zestawu kartridży drukujących. Jeżeli chodzi o ten pręt o który pytasz, to ostatnio za kilka zł kupowałem stalowe szlifowane pręty o okrągłym przekroju w sklepie motoryzacyjnym. Dokładnie był to popychacz pompy paliwowej do Fiata 126p Pręt o średnicy 5 mm i długości 19 cm. W różnych markach samochodów są zastosowane w różnych miejscach takie pręty o różnych średnicach i długościach. Warto więc zajrzeć do motozbytu |
|
|
|
 |
operator2wp
Czytelnik forum poziom 1

|
Wysłany: 2008-05-02, 14:45
|
|
|
na stronie akcesoria , znalalem cos takiego dwa typy paskow ale nie wiem czy sie by nadawaly do tego mojego projektu czy ktos moze mial doczynienia z takimi typami :
http://www.akcesoria.cnc.info.pl/pas_t.htm ( w pdf, 4mm - szerokosci )
lub
http://www.akcesoria.cnc.info.pl/pas_xl.htm ( w pdf, 3mm - szerokosci )
no i teraz jaki wybrac , jaką dlugosc paska dobrac, roztaw zebow oraz jakie do tego kolka zebate...
zamieszczam pdf od potencjometrow z takimi podobnymi zebatkami , chce zrobic podobny lecz tylko z prowadnica oraz na transoptorach od myszk ( czyli potencjometr optyczny )
p02_mva2-6101.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 62 raz(y) 1,45 MB |
p02_mf-914.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 131 raz(y) 746,84 KB |
AOL0000CE11.pdf
|
Pobierz Plik ściągnięto 65 raz(y) 155,89 KB |
|
|
|
|
 |
Amor
Sympatyk forum poziom 1

Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lut 2008 Posty: 25 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-05-05, 19:34
|
|
|
takie cos kiedys zdazylo mi sie wyjac z drukarki silniczek krokowy 4-przewodowy + koło zebate na nim fi 12.2 i koło odbiorcze fi 11.1 do tego pasek dł 300 i szer 3. Taniej chyba wyniesie cie wymontowanie takie zlomu z dukarki. Mi to nie potrzebne takze moge ci to oddac po kosztach wysylki.
[URL] [/URL] |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|