|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
Wrzeciono Perske |
| Autor |
Wiadomość |
andula
Specjalista poziom 1

Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Cze 2004 Posty: 103 Skąd: Ruda Śl.
|
Wysłany: 2008-04-05, 21:36
|
|
|
| potwierdzam, wojtekk z naszego forum przerobił mi już trzy perske, również takie , o jakim wcześniej koledzy rozmawiali, gość zna się na rzeczy |
|
|
|
 |
małysz
Specjalista poziom 1 małysz

Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2006 Posty: 118 Skąd: Maków podhalański
|
Wysłany: 2008-05-14, 16:56
|
|
|
| A jak moge sie skontaktować z kolegą wojtekk bo nie moge go znaleźćna forum . Chciałbym przerobić dwa wrzeciona . Prosze o podanie meila lub tel. na priwa |
|
|
|
 |
krukar
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-05-19, 16:14 wrzeciono Perske
|
|
|
Witam wszystkich
Kilka lat temu kupiłem wrzeciona Perske na złomie po 10 zł. za szt.Wymieniłem łożyska-przeróbka osi,piaskowanie, lakierowanie i do tej pory chodzą jak burza.Mam dla siebie jakiś zapas na przyszłość.
Ale dla potrzebowskich mógłbym odstąpić za jakieś inne usługi np.skanowanie powierzchni,pisanie ściezki narzędzia. |
|
|
|
 |
mariohs
Znawca tematu

Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Sty 2007 Posty: 93 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2008-05-20, 19:41
|
|
|
A gdzie to kolega zrobił taki dil życia na złomie, nie wszystkim trafia sie taki fart. Chętnie bym się z kolegą wymienil ale nie ma żadnych z tych rzeczy . |
_________________ mariohs |
|
|
|
 |
krukar
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-05-21, 10:02 perske
|
|
|
Witam
Sorry,teraz sobie przypomniałem,to nie było na złomie tylko kupiłem je od syndyka zakładów stolarskich w Strzyżowie koło Rzeszowa po 10zł. za szt. albo 10zł. za 1 kg.
Było ich ok. 15 szt.Teraz mam do odstąpienia 2 szt. za friko komuś w naprawdę dużej potrzebie-0,37kW,300Hz,18000 obr.165V.Falownik LG da się ustawić bez problemu do tego wrzeciona,tak niskiej mocy można go dostać naprawdę teraz tanio.
Jeszcze jedna informacja dla wszystkich,którzy szukają wrzeciona za grosze.
Wrzeciona Perske,czy Homag występowały w maszynach stolarskich-nie tylko zagranicznych,ale tez Polscy producenci pakowali takie silniki do maszyn takich jak:okleiniarki(4szt.silników) frezarki itp.Były to lata 70-80te i większość takich maszyn trafia teraz na złomy bo są już przestarzałe.Nie wszyscy wiedzą,że dla innych takie wrzeciono ma sporą wartość-można je dostać za niską cene.Mam trochę znajomości w tej branży i mógłbym pomagać w załatwianiu bo jak się ostatnio dowiedziałem,że takie wrzeciono to kilka tysięcy to się przeraziłem i widzę dobrą alternatywę dla szczotkowców
i zapalonych konstruktorów cnc.
pozdrowienia
krukar krzysztof
krukar krzysztof |
|
|
|
 |
ogar_w
Czytelnik forum poziom 1 ogar_w

|
Wysłany: 2008-06-07, 21:15
|
|
|
Witam.
Do krukar. Czy można dostać do Pana jakieś namiary. Jesteśmy prawie karajanami Sanok-Rymanów i interesują mnie wrzeciona, a może bedę miał coś ciekawego dla Pana.
mój mail ogar_w@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
Wojciech Ogarek |
_________________ Kto pyta ten popełnia mniej błędów. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|