|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
Wypalarka ze stołem wodnym |
| Autor |
Wiadomość |
toczek
Nowy użytkownik Toczek

|
Wysłany: 2007-09-09, 19:26
|
|
|
| Czytałem wasze wypowiedzi o wodzie paracuje na takiej maszynie od 7 lat od roku zbudowałem taki basen tylko po to , że przyszło mi palić małe elementy w dużych ilościach (np. kółka d=40 mm po 600 szt.) gdy wpadały pod ruszta to sie szlakowały i trzebabyło szlifować teraz kąpią się w basenie i praca jest szybsza.Jeśli chodzi o pyły z palenia to radziłbym na całej długości ruszta zamontować rurę z otworami i podłączyć wodę będzie wystarczająco nawiżlać, kiedyś przy palnikach były dysze które dawały mgiełkę wody przeciw kurzowi.Można też zlać przed pracą cały stół wodą ale przy paleniu blach powyżęj 20 mm działa tylko 30 min. |
|
|
|
 |
pop9
Specjalista poziom 1

Pomógł: 18 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 253 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2007-09-10, 06:12
|
|
|
| A masz mozę jakieś fotki?? |
|
|
|
 |
toczek
Nowy użytkownik Toczek

|
Wysłany: 2007-09-10, 22:44
|
|
|
| nietety nie mam ale jak zrobię to zaraz wstawię jeśli chodzi o wanne to stól mam 2.5m*8m i mam dwie wanny o wymiarach 1.2m *1.2 m sa to zwykłe pospawane blachy które stoją swobodnie pod rusztami w niej jest woda jak wypale wiecej elementów to spuszczam wodę przez korek i spokojnie je wyciągam woda przy okazji zalewa całą dł. stołu (szlakę wyciągam dopiero jak dotknie grzebieni) wiec dodatkowo woda ze stołu zapobiega kurzeniu proste ale skuteczne . |
|
|
|
 |
jasioo
Sympatyk forum poziom 1

Pomógł: 3 razy Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 26 Skąd: Grudziadz
|
Wysłany: 2008-02-20, 16:15
|
|
|
no ja też bym o te fotki poprosił
[ Dodano: 2008-02-21, 14:27 ]
| pop9 napisał/a: | HAG
niezgodzę sie co do nieszkodliwości operator moze pracowac tylko 6h, |
a macie gdzieś jakieś przepisy odnośnie bhp operatorów wypalarek. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|