|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
ESAB ESP-200 |
| Autor |
Wiadomość |
mallcin
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2007-09-18, 20:12 ESAB ESP-200
|
|
|
Witam. Jesten pracownikiem pewenej firmy która posiada wypalarke ESAB ESP-200. ładnie pieknie sie na niej pracowało do czasu, aż popsuła sie krańcówka wypalarki przy gazach. nie reguluje sie wysokość dyszy od materiału. Wie ktoś z was co to moze byc i jak sobie z tym poradzić.
Drugie moje pytanie brzmi czy jest ktoś może w posiadaniu jakiś materiałów na temat tej wypalarki albo wie jak uruchomic plazmę przy niej (gdyż na dzień dziejszy w pełni sprawne sa gazy) Niżej zamieszczam fotki:
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
graju
Czytelnik forum poziom 2

Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Cze 2007 Posty: 11 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 2007-09-18, 22:29
|
|
|
Myślę że trzeba by było pogrzebać w sterowaniu maszyny,mozliwe że są złe ustawienia,podaj jaką masz wersję sterowania.Mozliwe,że uda się coś podpatrzeć w wypalarkach w moim zakładzie,a mamy ich 3 od starej do najnowszej.
Pozdrowiska!! |
|
|
|
 |
mallcin
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2007-09-19, 09:08
|
|
|
| Nie jestem pewny czy to ale przy odpaleniu w oknie wyskakuje "NCE290" wiec podejrzewam ze o to własnie chodzi. A czy dysponujesz moze instrukcja w jezyku polskim. I czy mógłym prosic o jakiś kontakt bezpośredni do ciebie. |
|
|
|
 |
graju
Czytelnik forum poziom 2

Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Cze 2007 Posty: 11 Skąd: Świdnica
|
Wysłany: 2007-09-19, 22:17
|
|
|
| Masz bardzo stare oporogramowanie i napewno działające pod DOS`em,ale te stare były bardzo stabilne i nie było z nimi problemów.Instrukcję po polsku napewno mam do "NCE520", ale muszę zobaczyć czy nie zapodziała się gdzieś ta od "NCE350".Ale czy od nowej , czy od starej, zasada działania jest taka sama i różnią się tylko noowszymi dodatkami.Na moje oko palnik który jest na fotce to PT19.Czym chcłodzicie ten palnik,glikolem,czy wodą destylowaną??Kontakt do mnie dostaniesz na PW. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|