|
PROGRAM CAM -> jaki do firmy? |
| Autor |
Wiadomość |
pop9
Specjalista poziom 1

Pomógł: 18 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 251 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2008-07-18, 21:03
|
|
|
Kup Pan sobie NX CAM Express - może nauka na początek nieco skomplikowana, ale później nie ma problemów!!
To podobnie jak z Tops em na początku wydaje się skąplikowany, ale jak się popracuje to można cuda wyprawiać, a do profila nie chce się siadać!! |
|
|
|
 |
Gee
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-07-22, 07:09
|
|
|
Tops to teraz przysłowiowa "bułka z masłem" . Profila używam tylko przymusu, na "gazówkę".
Z Camem jest trochę inaczej, gdyż dobrze mieć jakieś doświadczenie w tego typu obrabiarkach - a tym różnie. Dlatego prostota jest tu bardzo pomocna. Na dniach przyjeżdżają przedstawiciele z wyżej wymienionych programów. Zobaczymy co zaoferują |
|
|
|
 |
pop9
Specjalista poziom 1

Pomógł: 18 razy Dołączył: 13 Lip 2006 Posty: 251 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 2008-07-22, 09:34
|
|
|
Naprwde polecam NX!! To cam wyciagnięty ze środowiska UG!!
JAk chcesz to dam ci namiary na gościa, który w tym siedzi od lat powie ci czy warto czy nie odezwij się na gg 1314283 |
|
|
|
 |
reasum
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-08-14, 15:39
|
|
|
Z SolidWorks'em bardzo dobrze integruje się SURFCAM. Ma nawet specjalną wersję SolidWorksa dla wszstkich CAM-owców więc o problemach z wymianą danych nie ma mowy -przetestowałem i wiem bo pracuję kawałek czasu. Posiada bardzo ciekawe rozwiązanie - asocjatywności -stałej kontroli i aktualizacji plików Solida z plikami SURFCAM-a. Cały soft jest po polsku. Nie jest za bardzo znany bo niedawno się pojawił na rynku polskim ale ma ciekawe rozwiązania, również technologiczne -wydajna obróbka zgrubna.
Popieram kolegę, który pisał że bez postprocesora żaden CAM się nie przyda więc pytaj o to, żeby się nie "przejechać". Ja nie mam zastrzeżeń do moich postprocesorów.
Powodzenia |
|
|
|
 |
Piotrjub
Specjalista poziom 3

Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2005 Posty: 1150 Skąd: Gdansk
|
Wysłany: 2008-08-14, 17:59
|
|
|
| Mastercam - w październiku wyjdzie wersja X3 - klikamy jakie chcemy powierzchnie obrabiać i program sam podobiera wszystko sam. Oczywiście potem możemy skorygować wszystko samemu ale już podają że w około 75% program wszystko sam dobierze OK. Śmieją się że w zakładach będzie można powoli zwalniać technologów. |
|
|
|
 |
kostner
Specjalista poziom 3

Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Gru 2005 Posty: 868 Skąd: Haan / Niemcy
|
Wysłany: 2008-08-15, 10:45
|
|
|
EEE tam takie rzeczy to tylko w Erze - nie uwierze dopooki nie zobacze |
_________________ Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni |
|
|
|
 |
Piotrjub
Specjalista poziom 3

Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2005 Posty: 1150 Skąd: Gdansk
|
Wysłany: 2008-08-15, 13:27
|
|
|
| widzieć to myśmy już to widzieli, nawet dostaliśmy wersję X3 beta ale ta funkcja w tej wersji nie jest dostępna. Czekamy po prostu z utęsknieniem już na wersje finalną. |
|
|
|
 |
dell
Specjalista poziom 1

Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Maj 2007 Posty: 243 Skąd: Płock
|
Wysłany: 2008-08-16, 00:15
|
|
|
| Piotrjub napisał/a: | | Śmieją się że w zakładach będzie można powoli zwalniać technologów. |
Oby ten scenariusz nie spełnił się |
|
|
|
 |
|
|