|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
morbidelli i xilog |
| Autor |
Wiadomość |
ozaru
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-05-25, 16:38
|
|
|
W necie cieżko znaleść xiloga, ja pracuje na maszynie SCM i posiadam płytke z xilogplus oraz mam pdf z instrukcją programowania gdzieś, jak coś to moge przesłać jak znajde.
Ogólnie jestem wstanie odpowiedzieć na prawie każde pytanie związane z programowania w tym języku oraz obróbką(płyty laminowane,mdf oraz drewno w mniejszym stopniu).
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
widget.k-bush
Czytelnik forum poziom 3 widget.k-bush

|
Wysłany: 2008-07-01, 08:57 morbidelli i xilog
|
|
|
Witka!!!!!!!
oj nie ładnie udostepniac i wykradac programy, nie ladnie !!!!!
Pracuje na Xilog-u Plus (mam nawet w innym kompie) ale bez polaczenia z maszyna
dziala mi tylko edytor bez mozliwosci konfiguracji narzedzi i czesto sie wiesza!:twisted:!
Bardzo dobrym rozwiazaniem jest poszukanie francuskiego programu TYPE3 (kosztuje okolo 6000euro i jest zabezpieczony kluczem sprzetowym) z ktorym i w ktorym mozna rysowac (uwaga bardzo dziwny interfejs - calkowicie inny od AutoCada) tworzyc, wybierac narzedzia i je konfigurowac. ten program opiera sie na wektorach a nie na poliliniach, chociaż jest import z Dxf-a bardzo duzo trzeba pozniej poprawiac.
Type3 jest to program typu CAM ale bardzo malo znany brak jest jakichkolwiek informacji o nim po polsku o braku szkolenia w polsce nie wspomne. Szkolenia odbywaja sie np. w Holandii.
http://www.type3.com/EN/home/home_us.php
Jesli ktokolwiek ma jakias informacje w jaki inny sposob i jaki inny program wspopracuje z Xolog-iem i cnc SCM Record 310NT
To prosze o kontakt!!!!!!!!!!!!
Pozdro![URL=TYPE3]Type3[/URL] |
_________________ widget.k-bush |
|
|
|
 |
DAMIANARTE
Nowy użytkownik SCM RECORD 110 AL

|
Wysłany: 2008-08-12, 12:21 XILOG PLUS
|
|
|
Witam.
Mam właśnie serwisantów montujących u mnie centrum SCM RECORD 110 AL XL TVN PRISMA + LASER SL4002.
Z tego co już wiem pracuje to na XILOG PLUS wersja 01.14.000.1002 (RDMG) w j. polskim i PANEL MAC.
Jeżeli cosik ktosik chciałby wiedzieć lub cokolwiek innego proszę o info.
Pozdrowionka |
_________________ DAMIANARTE |
|
|
|
 |
bubul2
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-10-30, 10:03 komunikacja PC z NUM Record 121
|
|
|
| Pomóżcie zatrybić mojej maszynie!!!! Miałem kompa we frezarce i siadł mu dysk. Pomijając że wszystkie programy itp szlak trafił, kupiłem nowy dysk, zainstalowałem XP-ka bo 98 nie można nigdzie znaleźć, zainstalowałem Xilog3, i teraz nie mogę skomunikować PCta z NUMem. próbowałem wszystkiego. Może ktoś coś wie na ten temat. Dajcie znać na komórkę ja oddzwonię. 663 740 399. |
|
|
|
 |
piter2ch
Czytelnik forum poziom 1

Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 7 Skąd: Kamień/Rzeszów
|
Wysłany: 2008-11-02, 19:47
|
|
|
Witam
Co to za maszyna na której pracujesz?? |
_________________ SCM Record 130 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|