|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
jakie przelozenie do plynnej pracy |
| Autor |
Wiadomość |
kot1979
Specjalista poziom 2

Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Lip 2006 Posty: 518 Skąd: Sulejowek
|
Wysłany: 2008-05-15, 19:43 jakie przelozenie do plynnej pracy
|
|
|
jakie polecacie przelozenie przy servie elektro-craft 160 Wat do bramy wazacej okolo 80kg na srubie kulowej 38 mm skok 10 mm no i dlugosci 160 cm +/-
chodzi mi o takie przelozenie by silnik sie nie zameczyl przy pracy kilkugodzinnej .
Frezowanie drewna miekkiego i twardego . Maszyna jest tylko do drewna.
no i nieszczesne sterownie UHU.
Myslalem o 1/3,2 |
_________________ Nauczycielem wszystkiego jest praktyka. |
|
|
|
 |
gmaro
Specjalista poziom 3

Pomógł: 87 razy Dołączył: 23 Sie 2005 Posty: 2592 Skąd: zapytaj
|
Wysłany: 2008-05-16, 06:26
|
|
|
| kot1979 napisał/a: | | Myslalem o 1/3,2 |
Miałem te serwa w pancerniku i przełożenie 1:3,2 i w zupełności z zapasem poruszały swobodnie osią Z która ważyła 45 kilo . Tutaj możesz śmiało dać 1:4 lub 1.3,2 .
| kot1979 napisał/a: | | no i nieszczesne sterownie UHU. |
Dlaczego ? ja zastosowałem w 2 maszynach UHU i obie spełniają swoje zadanie , żadnego problemu z nimi a co najważniejsze działają bezawaryjnie . Teraz testuje komplet sterowników -Whale2-T .
| kot1979 napisał/a: | | do bramy wazacej okolo 80kg |
Tak na marginesie to naprawdę nie wiele moja obecna ruchoma brama waży ponad 650 kilo |
_________________ Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... to nacisnij POMÓGŁ :] |
|
|
|
 |
kot1979
Specjalista poziom 2

Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Lip 2006 Posty: 518 Skąd: Sulejowek
|
Wysłany: 2008-05-16, 07:22
|
|
|
no to sie ciesze dam przelozenie 1/3,2 bo tez zalezy mi na szybkosci troche.
Moja maszyna jest raczej lekka wazy cala okolo 250 kg. +/- Dopiero nastepna , ktora mam zamiar budowac bedzie znacznie ciezsza.
Ale powiem ze ta maszyna ktora zrobilem , jest maszyna szkoleniowa , a co najwazniejsze zarobila na siebie po pierwsze duzo sie nauczylem no i rozwinelem dzialalnosc swoja:)
I czekam na obecnosc twojej maszyny na forum , bede mial sie na czym wzorowac hehe
A co to za sterownik o ktorym piszesz Gmoro? gdzie cos mozna poczytac? i kupic:)
ale jestem niepatomny to wieloryb:))))) |
_________________ Nauczycielem wszystkiego jest praktyka. |
|
|
|
 |
gmaro
Specjalista poziom 3

Pomógł: 87 razy Dołączył: 23 Sie 2005 Posty: 2592 Skąd: zapytaj
|
Wysłany: 2008-05-16, 07:54
|
|
|
| kot1979 napisał/a: | no to sie ciesze dam przelozenie 1/3,2 bo tez zalezy mi na szybkosci troche. |
Koła można zawsze zmienić nawet jak zrobisz 1:2 to powinno być dobrze i przede wszystkim szybko .
| kot1979 napisał/a: | Ale powiem ze ta maszyna ktora zrobilem , jest maszyna szkoleniowa , a co najwazniejsze zarobila na siebie po pierwsze duzo sie nauczylem no i rozwinelem dzialalnosc swoja:) |
Dlatego kolejna maszyna będzie już zdecydowanie lepsza od poprzedniej |
_________________ Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem... to nacisnij POMÓGŁ :] |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|