Witam
Do miłośników sprzętu stereo. Mam zestaw wzmacniacz Nada razem z gramofonem UNITRA Daniel do tego małe kolumny firmy Koda. Chcę kupić jakieś kolumny do 15 m2 pokoju podłogowe bo te z kody już grają podle. Budżet do 2000 PLN mogą być używane ze sprawdzonego źródła. Możecie polecić też jakiś odtwarzacz CD do Nada cc328.
Jakie kolumny do Wzmacniacza Nad c328
-
siara_1984
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)

- Posty w temacie: 1
-
jasiu...
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 2
Re: Jakie kolumny do Wzmacniacza Nad c328
A nie myślałeś o monitorach pasywnych (no bo wzmacniacz masz) bliskiego pola? W sumie wystarczą ci takie Stagg MPS 10, spokojnie w budżecie się zmieścisz. Jak chcesz zaszaleć, to możesz nawet Behringery VP1520 w pokoju ustawić. Trudno doradzić, ale ja bym właśnie na monitory stawiał, zupełnie inne odczucia, jeśli chodzi o odsłuch.
-
Robert_K
- ELITA FORUM (min. 1000)

Audiofilem nie jestem, ale u siebie mam kolumny Sony SS-G1. Nie są jakieś bardzo duże (najmniejsze z tej serii), ale grają bardzo ładnie, mogę je polecić. Do 2 tys. dałoby się pewnie kupić model wyższe (większe) SS-G3.
Co do odtwarzaczy płyt kompaktowych to pamiętam że dawno temu mocno chwalili Kenwooda DP-5050, ale sam go nie słuchałem.
Pozdrawiam.
Co do odtwarzaczy płyt kompaktowych to pamiętam że dawno temu mocno chwalili Kenwooda DP-5050, ale sam go nie słuchałem.
Pozdrawiam.
-
IMPULS3

W tym poszukiwaniu idealnych kolumn warto się jeszcze pochylić nad akustyką pomieszczenia. Bo to że u kogoś coś gra wspaniale to nie znaczy że w innym pomieszczeniu będzie też wspaniale.
-
jasiu...

- Posty w temacie: 2
Tak, ale tutaj od razu widać, że pomieszczenie ma tylko 15 metrów kwadratowych. To maleńki pokój, a w takim szukanie czegokolwiek innego, niż monitory aktywne raczej nie przyniesie efektu. Nie ma miejsca, gdzie mogłaby rozwinąć się scena odsłuchu i dźwięk musi zostać wypchnięty do ucha wprost z monitora.