Mazak 430A

Dyskusje na temat systemu Mazak, Mitsubishi i Mazatrol

Autor tematu
jacklon
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Mazak 430A

Post napisał: jacklon » 21 kwie 2016, 17:04

Witam !
Pracuję na Mazaku 430A. Dostajemy gotowe programy do produkcji wieloseryjnej napisane w ISO/EIA. Chcę zrobić krok do przodu i zacząć pracować w mazatrolu. Producent podaje w specyfikacji iż sterowanie na mazaku 430A to mazatrol smart. Moje pytanie brzmi:
-czy smart to jest konkretny opis wersji mazatrola i pod tym kątem mam szukać materiałów czy też mazatrol na tej maszynie ma inny numer/nazwę/wersję ?
Mam podręcznik programowania dla sterowania mazatrol smart (dla centrów obróbczych) PROGRAM MAZATROL. Udało mi się dowiedzieć, że bardzo ważne w przypadku mazatrola jest dokładne opisać narzędzie. Podręcznik nie wyjaśnia co konkretnie należy wpisać do opisu narzędzi w każdym polu dla frezów (palcowych,teowych,kulistych,trapezowych), wierteł, wytaczaków,rozwiertaków.
Drugie pytanie do Was operatorzy, forumowicze brzmi: gdzie mogę znaleźć informacje nt. dokładnego opisu narzędzia bądź czy ktoś z Was posiada materiały pomocnicze bym mógł ruszyć z frezowaniem posługując się mazatrolem a nie g-kodami.

Dziękuję za odpowiedzi ;]
Jacek Losiak

Tagi:

Awatar użytkownika

djronin
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: djronin » 25 kwie 2016, 04:19

PODRĘCZNIK OBSŁUGI - MAZATROL SMART

7 ROZDZIAŁ
...Programowanie ma to do siebie, że urzeczywistnienie nawet najbardziej
oczywistego pomysłu jest znakomitą definicją słowa "frustracja"...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mazak, Mitsubishi, Mazatrol”