a) Proces 6 - tutaj wybrałem prostą kieszeń kwadratową i tutaj mniej więcej rozumiem większość. Mam jedynie pytanie co to są te kąty naroża NA1 NA2 NA3 NA4 ? Mogę dzięki nim ustawić inne kąty dla tej kieszeni niż 90st (próbowałem wpisać inne kąty, niestety "błąd kształtu"?
b) Proces 7 - i tutaj może być ciężko wytłumaczyć o co mi chodzi ale spróbuje

Starałem się to zrobić jak na tym poglądowym rysunku czyli:
Najpierw dojazd z bazy/środka wałka do jego ściany
LINIA X-7.5 Y0
Następnie połowa ściany (ściana ma 8,66) czyli o 4,33 do góry
LINIA X-7.5 Y4.33
I tutaj jest mój problem. Musiałbym wyliczać jakoś te pkt następnych wierzchołków, ale coś mi się tak wydaję, że da się to zrobić inaczej bo po coś w końcu są te wektory i można podać kąt. TERAZ PYTANIE DO KTÓREGO DĄŻYŁEM: Czy mogę od tego pkt X-7.5 Y4.33 następne linie poprowadzić pod konkretnym kątem o jakąś daną wartość, czyli w tym przypadku 60st i długość boku 8.66 i JAK TO ZROBIĆ. Mój problem polega zapewne na tym, że nie wiem po co są te wektory (I i J) i gdzie dać znak zapytania aby uzyskać efekt taki jaki chcę.
Z góry dziękuje za każdą pomoc.
PS Mam pytanie jeszcze tego rodzaju - Czy mogę stworzyć linie po łuku o konkretnym promieniu, w tym sterowaniu? Powiedzmy że chciałbym stworzyć coś bardziej skomplikowanego w przyszłości niż sześciokąt bądź kwadrat.