Czy zakładał u siebie ktoś ten zestaw dzięki któremu redpoint idzie razem z wiązka razem praktycznie od tuby ?
Chodzi mi o tą soczewkę - jak duże są straty mocy na tym patencie ?
chodzi mi o takie coś
https://www.aliexpress.com/item/CO2-las ... autifyAB=2
redpoint razem z wiązką lasera
dołożenie redpointa
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Re: redpoint razem z wiązką lasera
A jakie mogą być? Gdyby były duże to by się "ten patent" usmażył.
"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Może producent / sprzedawca podaje dane, poszukaj, zapytaj. W sumie też jestem ciekaw, choć nie jestem zwolennikiem tej technologii - bo to nie jest dokładnie to samo, co emituje laser (kształt, średnica i rozkład mocy wiązki) - ale rozumiem, że jest to dla niektórych wygoda. Nie są specjalnie drogie - ale nie w każdej maszynie masz dosyć miejsca bez dodawania ekstra "puszki" na przesuniętą tubę.
-
https://pl.aliexpress.com/item/10-6nm-C ... 5a42&tpp=1
Widziałem wczoraj takie ustrojstwo w akcji. Trochę gimnastyki z ustawianiem osiowości względem wiązki zasadniczej, ale działa. Strat nie ma żadnych, bo płaskie, półprzepuszczalne lustro jest z selenku cynku. Największą zaletą tego ustrojtwa jest to, że czerwony punkt wyświetla się dokładnie w miejscu skupienia bez względu na odległość głowicy od materiału.
Widziałem wczoraj takie ustrojstwo w akcji. Trochę gimnastyki z ustawianiem osiowości względem wiązki zasadniczej, ale działa. Strat nie ma żadnych, bo płaskie, półprzepuszczalne lustro jest z selenku cynku. Największą zaletą tego ustrojtwa jest to, że czerwony punkt wyświetla się dokładnie w miejscu skupienia bez względu na odległość głowicy od materiału.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Ciekawe. Jakoś profesjonalni producenci laserów jak na przykład Synrad nie mają żadnych podobnych obiekcji.abyss pisze: ↑21 sty 2018, 00:23Może producent / sprzedawca podaje dane, poszukaj, zapytaj. W sumie też jestem ciekaw, choć nie jestem zwolennikiem tej technologii - bo to nie jest dokładnie to samo, co emituje laser (kształt, średnica i rozkład mocy wiązki) - ale rozumiem, że jest to dla niektórych wygoda. Nie są specjalnie drogie - ale nie w każdej maszynie masz dosyć miejsca bez dodawania ekstra "puszki" na przesuniętą tubę.
Ale abyss pewnie wie lepiej

"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.