Zakup pierwszego lasera Fiber

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Autor tematu
Taras
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Zakup pierwszego lasera Fiber

Post napisał: Taras » 06 sty 2018, 11:29

Witam, prowadzę działalność od pewnego czasu i planuję ją rozszerzyć o możliwość grawerowania/znakowania. Do tej pory sprzedawałem jedynie wyroby srebrne i ze stali szlachetnej jednak w związku z ogromną liczbą zapytań co do możliwości grawerowania planuję zakup takiej maszyny, dodam że jestem bardzo początkujący w tym temacie rozglądałem się za laserami Fiber chińskie widziałem za około 20k jednak wiadomo serwis i jakość pozostawiały wiele do życzenia. W zeszłym tygodniu byłem w siedzibie Troteca wszystko pięknie ładnie wiadomo oprócz ceny, ponieważ sprzęt jaki byłby mi potrzebny kosztuje około 75k netto co poddaje pod wątpliwość czas zwrotu takiej inwestycji. Wiadomo, że laser nie będzie jakoś nadmiernie obciążony i nie będzie używany więcej niż 1-2h dziennie dlatego wydaje mi się że aż tak drogi sprzęt nie jest mi niezbędny tak jak już mówiłem zależy mi wzasadzie jedynie na grawerowaniu/znakowaniu srebra,złota, stali szlachetnej ewentualnie drewna. Rozmawiałem także z firmą Seron i tutaj cena jaką mi zaproponowano to około 37k netto (jest to już cena przeze mnie akceptowalna) jednak chciałbym posłuchać doświadczonych osób w tym temacie, dlatego liczę na państwa opinię.
Proszę mieć na uwadze, że dopiero zaczynam "przygodę" ze znakowarkami/laserami fiber dlatego proszę o wyrozumiałość

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”