Thunder laser
Laser do 75 000 brutto
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Thunder laser
Cześć, pojeździłem, zrobiłem testy Epiloga, Universlana, GCC, Thunder laser, widziałem troteca, który odpada (cena).
Zależy mi na:
- maksymalnie dużej powierzchni do cięcia plexy i sklejki
- zadowalającym efektom grawerowania (długopisy, notatniki, grawer plexa, tabliczki)
- tuba tylko metalowa 50-60W
Przy cenie z tytułu można kupić już coś markowego ale o biednym polu roboczym wielkości 700x400mm lub nawet mniej, to dla mnie za mało, a w stoły przelotowe nie wierzę.
Firma na C.... która sprzedaje univesala ma w ofercie chinczyka ale z metalową tubą i głowicą do precyzyjnego grawerowania, moc 50W. Widziałem grawer i jest zadowalający na produkty reklamowe, plusem jest powierzchnia 1600x1000. Chodzi o ThunderLaser. Wyposazenie bardzo fajne, serva, oprogramowanie RDWorks, chiller, red point, dwa stoły w standardzie, auto focus, nawiew.
Rozmawiałem z użytkownikiem który pracuje na podobnym cały czas lecz wykonuje zupełnie inne rzeczy niż mnie interesują..
Wiem że to chińczyk i na pewno będą problemy. Czy ktoś z forumowiczów ma wiedzę o tym urządzeniu? Lub informację co kupić do takiej kwoty?
Zależy mi na:
- maksymalnie dużej powierzchni do cięcia plexy i sklejki
- zadowalającym efektom grawerowania (długopisy, notatniki, grawer plexa, tabliczki)
- tuba tylko metalowa 50-60W
Przy cenie z tytułu można kupić już coś markowego ale o biednym polu roboczym wielkości 700x400mm lub nawet mniej, to dla mnie za mało, a w stoły przelotowe nie wierzę.
Firma na C.... która sprzedaje univesala ma w ofercie chinczyka ale z metalową tubą i głowicą do precyzyjnego grawerowania, moc 50W. Widziałem grawer i jest zadowalający na produkty reklamowe, plusem jest powierzchnia 1600x1000. Chodzi o ThunderLaser. Wyposazenie bardzo fajne, serva, oprogramowanie RDWorks, chiller, red point, dwa stoły w standardzie, auto focus, nawiew.
Rozmawiałem z użytkownikiem który pracuje na podobnym cały czas lecz wykonuje zupełnie inne rzeczy niż mnie interesują..
Wiem że to chińczyk i na pewno będą problemy. Czy ktoś z forumowiczów ma wiedzę o tym urządzeniu? Lub informację co kupić do takiej kwoty?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Re: Thunder laser
Thunder Laser podobno sprzedaje steppery z loop'em jako servo. To nie to samo oczywiście.
Ja się handlem nie zajmuję, to więcej nie podpowiem - ale jeżeli piszesz o kwocie - to ją lepiej podaj
Ja się handlem nie zajmuję, to więcej nie podpowiem - ale jeżeli piszesz o kwocie - to ją lepiej podaj

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
-
abyss moja wiedza pozwala stwierdzić że laser dobrze pracuje nawet na mikrokrokach np: universal?
bratanek nie wiem.... nigdzie tego nie piszą niestety...
Wersje zamawiane po nowym roku maja mieć też nowy rdlaser. W internecie thunderlaser.com i na yt jest pełno informacji o nim ale nie wiem na ile to wiarygodne.
bratanek nie wiem.... nigdzie tego nie piszą niestety...
Wersje zamawiane po nowym roku maja mieć też nowy rdlaser. W internecie thunderlaser.com i na yt jest pełno informacji o nim ale nie wiem na ile to wiarygodne.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Przecież to podstawowa wiedza.
Jeśli nie piszą to znaczy, że nie mają się czym chwalić

"Let's Go Brandon"
-
W wersjach zamawianych bezpośrednio od producenta są ładowane tuby szklane od 40 do 200W.
W wersji którą oferuje firma n C... jest do wyboru tylko tuba maks. 50W Metalowa RF CO2.
Tak wygląda specyfikacja <a href=https://zapodaj.net/5e27a6ee1c7bb.png.html>Zrzut ekranu 2017-12-24 o 21.26.13.png</a>
W wersji którą oferuje firma n C... jest do wyboru tylko tuba maks. 50W Metalowa RF CO2.
Tak wygląda specyfikacja <a href=https://zapodaj.net/5e27a6ee1c7bb.png.html>Zrzut ekranu 2017-12-24 o 21.26.13.png</a>
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Ja też jestem ciekaw ile teraz chcą. Nieco ponad dwa lata temu napisali mi "Mars130-Plus with 100 watt is USD 6800, (water chiller CW5000 /wartość rzędu ~800$/ is a standard part with Mars130-Plus) " - przy czym to było bez shippingu - statek (u mnie rząd ~600$) i pozostałych opłat, oraz ubezpieczenia, cła i podatku. I to ze szklanym, a nie metalowym laserem. Za metal z pewnością SPORO więcej. W sumie wychodzi taka kwota, że warto zastanawiać się nad zakupem markowej używki w dobrym stanie, bo kwoty mogą być porównywalne.
-
Thunder zależnie od dodatków z metalową tubą 50W to okolo 70-80 000 brutto
Trotec nie ma takich wymiarów ale 500 to koszt około 180-190 000 brutto i dużo dodatkowej kasy na potrzebne dodatki.
Na cnczone dowiedziałem się że tuby RF w thunderlaser to może byc synrad. Oczywiście synrad do markowego lasera będzie działał i miał moc zupełnie inną niż do chińczyka bo robią selekcję.
Ale zobaczcie, cięcie 10mm i 20mm acryl.
https://youtu.be/W7NnqCkQpTI
Trotec nie ma takich wymiarów ale 500 to koszt około 180-190 000 brutto i dużo dodatkowej kasy na potrzebne dodatki.
Na cnczone dowiedziałem się że tuby RF w thunderlaser to może byc synrad. Oczywiście synrad do markowego lasera będzie działał i miał moc zupełnie inną niż do chińczyka bo robią selekcję.
Ale zobaczcie, cięcie 10mm i 20mm acryl.
https://youtu.be/W7NnqCkQpTI