Witam,
chcę kupić wycinarkę do metalu, arkusz grubości ok. 3,5mm, 2 x 1m. Jeśli powierzchnia robocza ma duży wpływ na cenę maszyny, może być mniejsza.
Nie znam się jednak na wycinarkach, widziałem ceny od 20000 do set tysięcy złotych i nie wiem, z czego wynikają tak duże różnice. A może wycinarka plazmowa zamiast laserowej?
Zależy mi na tym, aby wzory były wycinane po wprowadzeniu modelu do komputera. Docelowo chcę wycinać ostrza do maszyn rolniczych z różnego kształtu otworami mocującymi.
Bardzo proszę o poradę.
Budżet do 30 - 40 tysięcy złotych.
Pozdrawiam.
Jaką wycinarkę kupić?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Jaką wycinarkę kupić?
Tylko plazma i to raczej używana.paweelpe pisze: Budżet do 30 - 40 tysięcy złotych.
Plotery laserowe, serwis, konstrukcje na zamówienie
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
w tym budżecie to mowa tylko o laserach ~20 letnich, ploter za tyle można kupić a nie laser do stali.
Na laser mało, na w-jeta także, zostaje plazma, ostrza do maszyn rolniczych po cięciu na pewno będą obrabiane także plazma się sprawdzi i spełni twoje oczekiwania.
laserki mnie wyprzedził
Na laser mało, na w-jeta także, zostaje plazma, ostrza do maszyn rolniczych po cięciu na pewno będą obrabiane także plazma się sprawdzi i spełni twoje oczekiwania.
laserki mnie wyprzedził

I don't like principles, I prefer prejudices
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Tak, zależy mi na tym, żeby pocięte blachy następnie frezować, zaginać i hartować. Czyli plazma, poza atutem cenowym będzie do tego lepsza od lasera? W sensie mniej utwardzi pociętą blachę?
A może podeślecie jakieś linki z takimi urządzeniami? Samemu, z zerową wiedzą ciężko mi szukać.
[ Dodano: 2015-05-08, 01:22 ]
Co myślicie o takim sprzęcie?
http://allegro.pl/wypalarka-wycinarka-p ... 82724.html
Na filmie ładnie wycina.
A może podeślecie jakieś linki z takimi urządzeniami? Samemu, z zerową wiedzą ciężko mi szukać.
[ Dodano: 2015-05-08, 01:22 ]
Co myślicie o takim sprzęcie?
http://allegro.pl/wypalarka-wycinarka-p ... 82724.html
Na filmie ładnie wycina.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1