GRAWER długopisów
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
GRAWER długopisów
Witam wziołem sie za coś ale mnie przerosło kupiłem sobie laser techsol 50 W DP-TS
i nie moge sobie poradzić z ustawieniami tyle ich jest ze mi nie wychodzi a w firmie mia kazali próbować
a mi nie wychodzi jest tak dużo ustawień ze nie moge sobie poradzić co i jak
chodzi mi o to czy ktoś móg mi pomóc dobrać odpowiednie parametry żeby miw końcu coś wyszło
i nie moge sobie poradzić z ustawieniami tyle ich jest ze mi nie wychodzi a w firmie mia kazali próbować
a mi nie wychodzi jest tak dużo ustawień ze nie moge sobie poradzić co i jak
chodzi mi o to czy ktoś móg mi pomóc dobrać odpowiednie parametry żeby miw końcu coś wyszło
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Kupiłem se lasera, bede robił grawera...
[youtube][/youtube]
A na poważnie- firma TechSol na dole strony http://www.techsol.com.pl/oferta/dpts_50w oferuje "w cenie zestawu montaż urządzenia u Klienta, oraz szkolenie"
Możliwe że dla innych użytkowników (nie klientów) też mogą takie szkolenie przeprowadzić
[youtube][/youtube]
A na poważnie- firma TechSol na dole strony http://www.techsol.com.pl/oferta/dpts_50w oferuje "w cenie zestawu montaż urządzenia u Klienta, oraz szkolenie"
Możliwe że dla innych użytkowników (nie klientów) też mogą takie szkolenie przeprowadzić
-
Ale dowcipne z tymi błędami byłem zdenerwowany
Myślałem ze tu sie pomaga a nie zwraca uwagę na pisownię
Mam naprawdę poważny problem bo ci z techsolu mnie olewaja i szukam pomocy gdzieś indziej
[ Dodano: 2015-01-29, 07:45 ]
Owszem szkolenie krótkie było lecz mnie nie było na nim a koledzy przekazali mi krótko jak sie włącza i wyłącza i pare parametrów które nie wychodzą mi
A i mówili żeby próbować
Ja próbuje juz tyle czasu i nie podoba mi sie
Sa napewno jakieś parametry bo jest ich dużo odpowiedzialne za dobry grawer
Myślałem ze tu sie pomaga a nie zwraca uwagę na pisownię
Mam naprawdę poważny problem bo ci z techsolu mnie olewaja i szukam pomocy gdzieś indziej
[ Dodano: 2015-01-29, 07:45 ]
Owszem szkolenie krótkie było lecz mnie nie było na nim a koledzy przekazali mi krótko jak sie włącza i wyłącza i pare parametrów które nie wychodzą mi
A i mówili żeby próbować
Ja próbuje juz tyle czasu i nie podoba mi sie
Sa napewno jakieś parametry bo jest ich dużo odpowiedzialne za dobry grawer
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Ale co ty chcesz osiągnąć? Napisałeś coś i kij mamy sie domyślać co... wrzuc fotkę tego co wychodzi, jakie ustawienia próbowałeś a być może znajdzie się osoba która pomoże. Żyjesz w polsce i sam wiesz, że nikt sam z siebie nie złapie cie za rączkę i nie poprowadzi kompleksowo przez temat dopytując co byś chciał wiedzieć.
A panowie z techsola - no cóż - sami sprowadzają maszyny i je sprzedają - pewnie niezbyt mają pojęcie o ich parametrach odnośnie konkretnych przedmiotów. Niestety, to próby wykazują najlepsze parametry. Czasem długopisy z jednej fabryki raz zaczną robć z innego aluminum i już stare parametry można o kant tyłka obić. Albo zgłoś serwis i powiedz że awaria - w końcu masz gwarancję.
A panowie z techsola - no cóż - sami sprowadzają maszyny i je sprzedają - pewnie niezbyt mają pojęcie o ich parametrach odnośnie konkretnych przedmiotów. Niestety, to próby wykazują najlepsze parametry. Czasem długopisy z jednej fabryki raz zaczną robć z innego aluminum i już stare parametry można o kant tyłka obić. Albo zgłoś serwis i powiedz że awaria - w końcu masz gwarancję.
Jest robota - jest pinonc 

-
Dokładnie tak jest panowie z Techsolu sami dokładnie nie wiedzą kazali mi próbowac.
Akonkretnie to jest częstotliwość prad kierunek grawerowania kąt odstęplini i wiele innych parametrów o których nie mam pojęcia i niewiem czy są przydatne.
Duze litery to mi nawet wychodziły a te malutkie to już nie wyrażnie.
Akonkretnie to jest częstotliwość prad kierunek grawerowania kąt odstęplini i wiele innych parametrów o których nie mam pojęcia i niewiem czy są przydatne.
Duze litery to mi nawet wychodziły a te malutkie to już nie wyrażnie.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Trzeba zacząć od tego, że chińskie plotery raczej słabo się nadają do grawerowania długopisów.
Do tego są znakowarki galvo.
Ostatecznie bardzo precyzyjne urządzenia jak Trotec i temu podobne.
Ktoś z dużym doświadczeniem i bardzo dobrze znający swojego "chińczyka" tez coś tam wyciągnie ale taka zielonka jak ty to mało prawdopodobne.
Do tego są znakowarki galvo.
Ostatecznie bardzo precyzyjne urządzenia jak Trotec i temu podobne.
Ktoś z dużym doświadczeniem i bardzo dobrze znający swojego "chińczyka" tez coś tam wyciągnie ale taka zielonka jak ty to mało prawdopodobne.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Niekoniecznie, Co2 też sobie poradzi, ale oczywiście materiał anodowany lub powlekany lakierem. Co do producenta.....Zaremba pisze:Do tego są znakowarki galvo.
No nie wierzę, że kolega się przełamał i napisał nazwę firmy na T...., dotychczas to mnie zarzucałeś uprawianie kryptoreklamy, a tu proszę ... nawet T... prezentowany jest za wzór do naśladowania

.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 300 ::.
.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 100 R ::.
.:: FREZARKA INFOTEC 330G ::.
----------------------------------------------
ZAPRASZAM NA BLOGA
http://lasertrotec.blogspot.com
.:: LASER CO2 TROTEC SPEEDY 100 R ::.
.:: FREZARKA INFOTEC 330G ::.
----------------------------------------------
ZAPRASZAM NA BLOGA
http://lasertrotec.blogspot.com
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Nie z każdą anodą, spróbuj na szampańskim COSMO albo na niebieskimguardian_angel pisze:Co2 też sobie poradzi, ale oczywiście materiał anodowany

NIe wiem czym pokrywają ale za na jednym wyjdzie na drugim nie

fifty fifty
Co do Techsolu pisałem kiedyś na temat ich serwisu i podejścia, szkoda że nie czyta się postów...
Złóż reklamację, powiedz że chciałeś laser do długopisów i powiedzieli że ten się nada, to niech Ci pokażą jak się nadaje bo Tobie nie działa...
A i weź kilka długopisów, różnych firm - żeby nie wmówili że jesteś niedouczony i akurat tych się nie da...
Kolejna sprawa - taka znakowarka wydaje mi się, że każdy metal powinna ugryźć - mogę się mylić - nie mam doświadczenia z takimi laserami.