Corellaser - problem w odpowiedniej konifiguracji
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
Corellaser - problem w odpowiedniej konifiguracji
Witam, od jakiegoś czasu jestem początkującym posiadaczem lasera, do którego jest wtyczka do Corela. Opanowałem mniej więcej już cięcie np plexi, lecz problem powstał przy próbie znakowania długopisów, lub wyrobu pieczątek na czym mi najbardziej zależy. Załączam screen z ustawień tego programu, może mógł by mi ktoś pomóc za co byłbym bardzo wdzięczny, bo uruchomić pomógł mi już ten laser użytkownik KSCar za co bardzo dziękuje.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Nie ma załącznika - jeśli to z tych najtańszych chinoli to podobno do komfortowej pracy trzeba go dużo usprawnić i podregulować - jest na forum jeden kolega który w miarę okiełznał taką maszynkę, ale nie pamiętam nicka.
Na 100% będziesz musiał skalibrować lusterka, aby wiązka trafiała w każdym punkcie stołu w środek. Soczewka i lusterka muszą być czyste, a woda chłodząca musi mieć odpowiednią temperaturę
Na 100% będziesz musiał skalibrować lusterka, aby wiązka trafiała w każdym punkcie stołu w środek. Soczewka i lusterka muszą być czyste, a woda chłodząca musi mieć odpowiednią temperaturę

Jest robota - jest pinonc