Pomijam tu działania idioty kierownika, który w pierwszy dzień jak się nim bawił , zdążył (a ostrzegałem, żeby go nie zostawiać sam na sam z maszyną) uszkodzić głowicę tak, że walczył z nią kluczem francuskim, olejem i młotkiem aby wydobyć zeń dyszę jaka wbiła mu się w blachę. Pomijam fakt, że serwis (który notabene pierwszy raz w życiu składał taki laser), trzy razy już ową głowicę wymieniał. Teraz mamy "stalą", poprzednia była odczepiana. A także pomijam przyjazdy zagranicznych ekspertów, które nic nie wniosły. Chodzi o to, że w pierwszym okresie działalności laser miał precyzje do jednej cztery setnej milimetra a teraz ma do jednego milimetra. Jak, gdzie, co mu ustawić żeby dawna precyzja wróciła? Nie mam dostępu ani sprzętu żeby wejść do głównego softu. Mogę jedynie grzebać w częściach mechanicznych i podstawowym oprogramowaniu.Laser pracuje na oprogramowaniu Eckelmana. Do tworzenia programów wykorzystuję CNCCUT. Może ktoś z szanownych forumowiczów zetknął się z takim problemem, albo wie jak zwiększyć precyzję ?