Wycinanie laserowe długich blach do przenośników
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Wycinanie laserowe długich blach do przenośników
Interesuje mnie kwestia wycinania jak najdłuższych blach. Im dłuższe tym lepsze. Do tej pory zawsze korzystałem z wycinarek 3000mm, ale wygodniej by mi było ciąć 6000mm a nawet więcej.
Jakie najdłuższe arkusze blachy mogą wycinać lasery?
Może wiecie jakie firmy świadczą usługi wycinania i gięcia długich blach.
Jakie najdłuższe arkusze blachy mogą wycinać lasery?
Może wiecie jakie firmy świadczą usługi wycinania i gięcia długich blach.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Możliwości techniczne pozwalają na cięcie nawet 16metrów, widziałem prezentację maszyn Trumpfa serii 8000 ze stołem przejeżdżającym przez obszar maszyny, cięcie odbywało się na 4 metrach więc stół zatrzymywał się 4 razy.
Wycinarki 3000x1500 są najpopularniejsze, choć też nie trudno znaleźć 4000x2000, a chyba parę firm ma nawet usługowe 6000x2000 ale to musisz sprawdzić, im większa maszyna tym ryzykowniejsza inwestycja.
Wycinarki 3000x1500 są najpopularniejsze, choć też nie trudno znaleźć 4000x2000, a chyba parę firm ma nawet usługowe 6000x2000 ale to musisz sprawdzić, im większa maszyna tym ryzykowniejsza inwestycja.

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel
-
- Znawca tematu (min. 80)
Re: Wycinanie laserowe długich blach do przenośników
Wycinarki laserowe do ciecia długich blach i elementów mają w ofercie m.in. Bystronic, Trumpf, LVD i Prima Industrie. Najdłuższą maszynę jaką widziałem w Polsce to wycinarka Maximo Primy i miała chyba 12m x 3m, ale producent na stronie internetowej podaje, że może mieć nawet 36m.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
A co za problem przydłużyć stół i dłuższe prowadnice dać. Obstawiam ze pan Kimla zrobiłby stół tak długi jaki tylko pragniesz. Gorzej zapewne z szerokością, żeby sztywność belki zachować itp.
W naszej firmie mamy plazmę 6x3m, a laser 4x2m. Na plazmę ładuje się jedną blachę i całą zmianę chodzi, tylko dysze wymieniać.
W naszej firmie mamy plazmę 6x3m, a laser 4x2m. Na plazmę ładuje się jedną blachę i całą zmianę chodzi, tylko dysze wymieniać.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
http://products.esabna.com/EN/home/prod ... s_alpharex
Najprawdopodbniej większych laserów jak te nikt nie produkuje, robi niezłe wrażenie, rezonator jeździ z całą bramą

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Bardziej mnie interesują firmy które posiadają takie lasery i wykonują usługi, niż producenci urządzeń.
Produkujemy przenośniki i inne maszyny więc raczej nie będę kupował wycinarki laserowej przy zużyciu 10-15 ton stali rocznie, jestem raczej skazany na korzystanie z usług.
Nie mniej jednak dziękuję za trop, na pewno jak zadzwonię do producentów to ujawnią komu sprzedali swoje długie stoły, wszak powinni dbać o swoich klientów i dowiem się gdzie mogę znaleźć dostawcę długich blach
Inną sprawą jest gięcie tych blach po długości
Produkujemy przenośniki i inne maszyny więc raczej nie będę kupował wycinarki laserowej przy zużyciu 10-15 ton stali rocznie, jestem raczej skazany na korzystanie z usług.
Nie mniej jednak dziękuję za trop, na pewno jak zadzwonię do producentów to ujawnią komu sprzedali swoje długie stoły, wszak powinni dbać o swoich klientów i dowiem się gdzie mogę znaleźć dostawcę długich blach

Inną sprawą jest gięcie tych blach po długości