Jeszcze o pieczątkach... allegro WTF?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
Jeszcze o pieczątkach... allegro WTF?
Obserwują branżę pieczątkarską na allegro i nie pojmuję tego biznesu. Gumki za 3 zł do P40/4913, kompletny wagraf 4s za 13 zł brutto z gumką link do aukcji. Patrząc na ceny hurtowe materiałów, zastanawiam się, czy może jestem za głupi, żeby ogarnąć opłacalność tego przedsięwzięcia? Może ktoś mądrzejszy mi wytłumaczy, na czym to polega? Ja wiem, że allegro to też reklama, ale żeby zarobić 100 zł trzeba wypalić 100 gumek, wyczyścić je i pociąć, rozpakować 100 automatów, wkleić 100 gumek, zapakować, zakupić koperty i je zaadresować itd. Gdzie tu zysk?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Już tłumaczę, bo sam się długo głowiłem nad tym.macmark pisze:Gdzie tu zysk?
Ludzie idą na przemiał, liczy się ilość nie jakość, to raz.
Druga sprawa, dostępność chińskich laserów za grosze... Kupujesz i już "grawerujesz". Laser masz prawie za darmo bo dofinansowanie z urzędu pracy na start działalności, ulga podatkowa, ulga zus...
ulgi się kończą firmy nie ma....
Na jej miejsce powstają 2 inne itd...
tak jest nie tylko z pieczątkami ale ze wszystkim... Jak masz coś fajnego to cię kopiują "nieudolnie" a że nie wyszło tak ładnie to sprzedają taniej...
Zamiast "trzymać" ceny wszyscy a klient brałby co mu bardziej pasuje, to klient idzie gdzie taniej, a tutaj z ceną idzie jakość...
kolejną rzeczą że za wiele rzeczy biorą się ludzie z łapanki, gdzieś na signs.pl ktoś zlecał kopiowanie, odwzorowanie mojego wzoru

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Jeszcze o pieczątkach... allegro WTF?
Żeby zarobić sto złotych trzeba dziesięć godzin machać młotkiem albo łopatą.macmark pisze:żeby zarobić 100 zł trzeba wypalić 100 gumek, wyczyścić je i pociąć, rozpakować 100 automatów, wkleić 100 gumek, zapakować, zakupić koperty i je zaadresować itd.
Trudno to zrozumieć ?
.
-
Mając działalność gospodarcza z milionem opłat, bardzo trudno mi to zrozumieć, tym bardziej, że z tych 100 zł nawet na czynsz nie zarobię.tuxcnc pisze:Żeby zarobić sto złotych trzeba dziesięć godzin machać młotkiem albo łopatą.macmark pisze:żeby zarobić 100 zł trzeba wypalić 100 gumek, wyczyścić je i pociąć, rozpakować 100 automatów, wkleić 100 gumek, zapakować, zakupić koperty i je zaadresować itd.
Trudno to zrozumieć ?
-
- Posty w temacie: 3
Wolny rynek. Podrosniesz to zrozumiesz 
Mi to odpowiada - bardzo lubie placic malo za nowa pieczatke.
q

q
-
Och, rozumiem, że konsekwentnie działa to w dwie strony?oprawcafotografii pisze:Wolny rynek. Podrosniesz to zrozumiesz
-
- Posty w temacie: 3
Oczywiscie! Moi kliencie tez lubia kupowac jak najtaniej.
q
q
-
Całe szczęście, że moi klienci stawiają na jakość, a nie cenę. Pzdr.oprawcafotografii pisze:Oczywiscie! Moi kliencie tez lubia kupowac jak najtaniej.