Witam
Po włączeniu lasera (chiński) przestała działać komunikacja PC-ploter (karta MPC6515) po kablu USB. Pliki można natomiast przenosić przez pendriva (flash). Komunikacja działała poprawnie, nie było żadnych zmian w oprogramowaniu, sterownikach, awarii mechanicznych, po prostu któregoś dnia nie udało się przesłać pliku i tak już pozostało. Czy gdzieś można taką kartę (kontroler MPC6515) naprawić, ewentualnie zakupić, czy trzeba wymienić cały kontroler (USB do pendriva działa poprawnie) ?
kontroler MPC6515
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
a reinstalacja sterowników i programu?
ja miałem taki problem, że sterownik zainstalowany ale lasera nie widział... a jak podpiąłem pod inny komputer działało więc doszło do reinstalacji całego windowsa ze sterownikami i teraz działa...
Często traci komunikację z laserem ale zawsze wystarczy uruchomić ponownie program.
ja miałem taki problem, że sterownik zainstalowany ale lasera nie widział... a jak podpiąłem pod inny komputer działało więc doszło do reinstalacji całego windowsa ze sterownikami i teraz działa...
Często traci komunikację z laserem ale zawsze wystarczy uruchomić ponownie program.