Trumpf TC L 4030
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Trumpf TC L 4030
Witam. Mam taki problem związany z jakością powierzchni bocznej blachy stal 1.4301 grubość 1mm. Otóż przy wiekszych szybkościach (10m/min i wzwyż) wykrawania pojawia sie spory grat oraz wypływki. Zastanawiam sie co jest tego przyczyną. Stosowana jest głowica 5" , dysza 2,3 , ciśnienie 5bar , ogniskowa 2,3mm , moc 3700W. Probowałem zwiekszać i zmniejszać cisnienie gazu , ale to nic nie pomaga , rownież stosowalem dysze 1,7mm. Chcialbym osiągnąć 16m/min. Z tego co wyczytalem jest to wina ogniskowej i zbyt dużego cisnienia. Prawdopodobnie ogniskowa jest zbyt nisko. Prosze o rady co mozna zastosowac w tym przypadku. Z gory dziekuje za pomoc
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Powodów jest sporo - ogniskową podnieś, obniż, prędkość, zmień, gazu dodaj, może programista dał za krótkie najazdy, albo to mały kontur. To wszystko jako operator masz znać i umieć zareagować.
Wyczytałem że stara seria 4xxx miała 3000W rezonator - to by się kłóciło z twoim 3700W..
Na L3030 tniemy przy 13barach, 10m/min to normalna prędkość.
Udaj się do przełożonego i poinformuj go że nie zostałeś przeszkolony w obsłudze.
Wyczytałem że stara seria 4xxx miała 3000W rezonator - to by się kłóciło z twoim 3700W..
Na L3030 tniemy przy 13barach, 10m/min to normalna prędkość.
Udaj się do przełożonego i poinformuj go że nie zostałeś przeszkolony w obsłudze.

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel