Mam taki problem.Kiedyś operowałem na laserze który do ustawiania poprawnego soczewki miał program focus_comb po zmianach w moim życiu dostałem sie na laser który ma program o nazwie focus_kerf .Wybrałem go wycięło to co miało wyciąć a opis na maszynie nic mi nie mówi .Czy może ktoś mi w prostych słowach wytłumaczyć o co chodzi z interpretacją focus_kerfa ??będę wdzięczny

Test ustawień składa się z dwóch blaszek z wyciętymi ząbkami ,każdy z ząbków jest oznaczony od -2 ,-1.5,-1,-0.5,0,0.5,1,do 1,5 .Z tego co wyczytałem z opisu na maszynie trzeba górna blaszkę zgiąć i dopasować tak żeby pasowała jak najciaśniej i wyszło mi coś takiego
Wyciąłem zestaw blaszek na wyczyszczonej soczewce (elementy na samym dole) i okazało sie że nie można wcisnąć ząbków 0 i 0,5 a reszta wchodzi normalnie
W pierwszym przypadku od góry (głowice przekręciłem plus 1 mm)najciaśniej wchodzi w -2 .Idąc za tym tokiem rozumowania przekręciłem głowice o -2
Po przekręceniu głowicy i sprawdzeniu jak pasują ząbki okazało sie że wszystkie wchodzą tak samo i szczelina wkładając jaki kolwiek ząbek do jakiego kolwiek innego jest taka sama(stwierdzenie wizualne)
Moje pytanie brzmi czy ja dobrze wydedukowałem że taka jest interpretacja tego programu ??
dołączę jeszcze opisówke z maszyny to znaczy zdjęcia które zrobiłem opis