prosba o pomoc powazny bład
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
prosba o pomoc powazny bład
mam prosbe ostatno z laserkiem dzieja mi sie ruzne zeczy ianowicie podczas ciecia calkiem pada wyskakuje blad"power to low outputmirror ANY 1"
i za zadno cholere go nie usunie musze calkiem wylanczac laseri i donowa 9bardzo duza strata czasu) napewno lustra sa czyste sprawdzalem dzis a pozatum bylu czyszczone przez servis jakies2 miechy temu
A jak zacznie juz ciac to robi taka dziwna akcje ze jak konczy ciac element i przechodzi do nastepnego to niezamuka zapadki tlko jedzie z otwarta wiazka nad blacha i robi sznita nieglebokiego la czesto tak sie dzieje lub za puzno otwiera zapdke i niewytnie elementu w calosci co moze byc przyczyna???????????
cos mi sie o uszy obilo ze sterownik o nazwie tasc 200-steruje wszystkim w maszynie ma na to wplyw bo on steruje wszstkim gazami calym rezonatoremmoze ktos ma taka maszynke labo mial podobny proble z gry dzieki za wszelkie informacje aha dodam ze to
Laser firmy trumpf L3030 4kw
i za zadno cholere go nie usunie musze calkiem wylanczac laseri i donowa 9bardzo duza strata czasu) napewno lustra sa czyste sprawdzalem dzis a pozatum bylu czyszczone przez servis jakies2 miechy temu
A jak zacznie juz ciac to robi taka dziwna akcje ze jak konczy ciac element i przechodzi do nastepnego to niezamuka zapadki tlko jedzie z otwarta wiazka nad blacha i robi sznita nieglebokiego la czesto tak sie dzieje lub za puzno otwiera zapdke i niewytnie elementu w calosci co moze byc przyczyna???????????
cos mi sie o uszy obilo ze sterownik o nazwie tasc 200-steruje wszystkim w maszynie ma na to wplyw bo on steruje wszstkim gazami calym rezonatoremmoze ktos ma taka maszynke labo mial podobny proble z gry dzieki za wszelkie informacje aha dodam ze to
Laser firmy trumpf L3030 4kw
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Tłumaczę , bo nie mogę patrzeć na to. 21błędów naliczyłem.kwesta tkwi w mieszance gazu i w wentylu rzy pompie co robi ruznie w tezonatorze
rzeciscilem wentyl i weze od gazuw oraz zwiekrzylem cisnienie gazu kture wchodza do rezonatoraz 5 do 6bar . laserek smigaa i tnie jak zyleta
Kwestia tkwi w mieszance gazu i w wentylu przy pompie, która robi próżnię w rezonatorze.
Przeczyściłem wentyl i węże od gazów oraz zwiększyłem ciśnienie gazów, które wchodzą do rezonatora z 5 do 6 bar. Laserek śmiga i tnie jak żyleta.