TruLaser 5030TRUMPF

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów
Awatar użytkownika

Autor tematu
BonifacyPrincess
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

TruLaser 5030TRUMPF

Post napisał: BonifacyPrincess » 12 lut 2021, 01:15

Cześć!

Właśnie odbywam szkolenie na maszynie do cięcia laserowego stali. Wiadomo jak to na szkoleniu jeśli szkoleniowiec ma gorszy dzień to wiedza będzie podawana słabiej. Puścić proces już potrafie, wymiana i centrowanie soczewki tak samo. Tylko co mi po jakiejs wiedzy jak nie znam definicji. Potrzebuje pomocy. Ustawiane parametrów i ich definicja. I które są warte do zmiany aby proces szedł lepiej.

Wymiar nastawczy autolasplus - ogólna definicje znam to ten moment jak powstaje to przecięcie się gazów. Ale co to ma do Cięcia? 20mm blacha. Jak tnie to sława od dołu? Parametry na -. Brak zmian. Na + coś lepiej ale zaraz to samo. Nie wiem jak to ustawić bo nie wiem co to jest tak konkretnie.

Średnica promienia - czyli grubość tej wiązki co tnie blachę? Na 20mm ustawiłem 16 -/+ 4 nic konkretnego. Sława od spodu detal. Jak to rozumieć żeby wiedzieć jak ustawić?

Szczelina cięcia - jak to się ma do procesu? Zmieniać coś czy lepiej serwisowe zostawiać?

Cięcie duzy kontur.

A co w tej zakładce? Co mnie powinno najbardziej interesować i na czym skupiać swoją uwagę.

Mam nadzieje ze ktoś pomoże. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika

Autor tematu
BonifacyPrincess
Posty w temacie: 2

Re: TruLaser 5030TRUMPF

Post napisał: BonifacyPrincess » 12 lut 2021, 07:12

BonifacyPrincess pisze:
12 lut 2021, 01:15
. Jak tnie to sława od dołu?.
SPAWA*