P.S
Odnośnie maszyny, oprogramowania to jestem zadowolony. Minusem jest na pewno cena zakupu i dodatkowych akcesoriów czy soczewek. Jak trzeba to maszyna może pracować dzień i noc, choć ostatnio raczej delikatnie bo przestałem walczyć cenami.
Dzięki i tez właśnie tą drogę wybiorę. Może jako drugie urządzenie kupie LTT lub Troteca używanego. Już teraz bym to zrobił ale nie wiem ile pociągnie jeszcze 2-3 letnia Tuba metalowa 30W. Może być tak że pochodzi 6 miesięcy lub 3 lata. Regeneracja droga bo ok 12 tys netto chce Trotec za taką imprezekal123 pisze:Wracając do pytania raiden25, mam jednego Serona, kupiłem go nowego więc znam jego całą historię. Leci mu już 3 rok i na razie śmiga. Do tej pory zepsuła się dmuchawa od wyciągu, pompka wody i czujnik zamknięcia pokrywy (zrobiłem obejście i nie ma problemu z zamykaniem klapy) no i oczywiście tuba, która wytrzymała tyle ile powinna. Nieraz jest denerwujący, nie chce przyjąć pliku, powoli zaczynają trzeszczeć łożyska. Serwisuje go sam bo nie ma sensu płacić kupe kasy za sam przyjazd serwisu.
W porównaniu do większego lasera prosto z chin, który stoi obok niego Seron jest troszkę lepiej wykonany i nowocześniej wygląda.
Jeśli chodzi o lasery to według mnie najszybciej zarobisz na chińczyku, dobre ustawienia i cięcie/grawer elegancki
Juz mam to "obcykane". Wszystko się da tylko kwestia kasy i czasu.guardian_angel pisze:Synrad seria 48-2 25 W chołdzony powietrzem
Nie wiem czy da się zamontować serię firestara V30 albo mocniejszego 48-5 50 W na tym zasilaniu co jest.