Jeśli zrozumiałeś to po ch... piszesz jakieś bzdury?
Jak dla mnie to najwyraźniej masz problem z przyznaniem się do dania ciała.
Myślałeś że za kilka € kupisz mega laser a jak ci ktoś napisał, że to inna część to bredzisz jak potłuczony.
Głowica laserowa 10 kw
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 9
Ludzie co WamiNnowyy pisze:Jeśli zrozumiałeś to po ch... piszesz jakieś bzdury?
Jak dla mnie to najwyraźniej masz problem z przyznaniem się do dania ciała.
Myślałeś że za kilka € kupisz mega laser a jak ci ktoś napisał, że to inna część to bredzisz jak potłuczony.

Kolego oczywiście że nie mam z tym problemu wogule nie wiem o co Ci chodzi to po pierwsze
po drugie jak się bym na tym znał to tu na forum bym nie pytał a po trzecie to oczywiście że myślałem że kupię mega laser bo dlaczego by nie? Ty se chyba sprawy nie zdajesz jaką niewiedzę mają czasem niemcy i co sprzedają za śmieszne pieniądze. Kolego przytoczę Ci tu pewien przykład z mego życia wzięty 1,5 roku temu kupiłem maszynę stolarską za 275 € wartą u nas w kraju 17 000 zł co Ty na to? drugi przykład rama do prostowania samochodów CELETE
127 € w tamtym czasie warta u nas 12 000 zł. Wiem Wiem zaraz powiesz że to nie to samo że to nie ten przedział cenowy ale jak sie ma takie doświadczenia to wszystko jest możliwe.

Widzę że tu na forum sami geniusze i taki laik jak ja nie powinien wogule się odzywać ani o nic pytać.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
To z motyką powyżej to bardzo dobre porównanie. A co do kosztów, to cały nowy laser o mocy np 4kW potrafi czasem kosztować 300-400tyś euro...wiesiulek14 pisze: Widzę że to z motyką na Księżyc się porwalłem ale to mnie nie przeraża im drudniej tym bardziej chcę to wykonać lubię wyzwania im trudniej tym lepiej na koniec satysfakcja nie ocenionaoczywiście trochę zależy też od kosztów
I nie żebym kogoś atakował albo coś w tym stylu, ale porównanie powyżej, że "kupiłem jakąś maszynę za śmieszne pieniądze bo Niemcy nie wiedzą co sprzedają" przywodzi na myśl ogłoszenie "sprzedam golfa trójkę w TDI z niemiec, nówka nie śmigany, po dziadku rocznik 1920 jeździł tylko do kościoła, przebieg 50tyś km, jego prawnuk płakał jak sprzedawał...."
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Lol.... Siedza malpy na drzewie i dra pale bo jedna malpa zeszla z drzewa i zaczyna budowac "dom?" Nieeee, palac kultury.
Nic nie wnosicie do temtu a wymadrzacie sie.
Kolego wiesiulek najpierw poszukaj katalogi, ksiazki na temat laserow IPG. Glowic Precitech lub Hayaga reszta sterowanie i cnc to wzglednie proste. Taki laser jest wzglednie najprosciej zrobic.
Informacje takie sa ogolnie dostepne w internecie i dziecko znajdzie... chcesz palic czarna 30mm, to daruj sobie laser, plazma zrobisz to szybciej, taniej i lepiej. Na dzien dzisiejszy nie zrobisz lasera powyzej 6kw bo nie ma glowic (a te co sa to nie wytrzymuja na tyle aby bylo to "wzglednie" oplacalne).
Najlepiej jedz gdzies na targi i zobacz wogole jak wygladaja takie maszyny. Od 14 wrzesnia masz targi w stutgarcie mozliwe ze beda tam lasery.
Ps. U nas teraz po bodajze 3 latach padlo 6 modulow 500w w 6kw laserze ipg.
Nic nie wnosicie do temtu a wymadrzacie sie.
Kolego wiesiulek najpierw poszukaj katalogi, ksiazki na temat laserow IPG. Glowic Precitech lub Hayaga reszta sterowanie i cnc to wzglednie proste. Taki laser jest wzglednie najprosciej zrobic.
Informacje takie sa ogolnie dostepne w internecie i dziecko znajdzie... chcesz palic czarna 30mm, to daruj sobie laser, plazma zrobisz to szybciej, taniej i lepiej. Na dzien dzisiejszy nie zrobisz lasera powyzej 6kw bo nie ma glowic (a te co sa to nie wytrzymuja na tyle aby bylo to "wzglednie" oplacalne).
Najlepiej jedz gdzies na targi i zobacz wogole jak wygladaja takie maszyny. Od 14 wrzesnia masz targi w stutgarcie mozliwe ze beda tam lasery.
Ps. U nas teraz po bodajze 3 latach padlo 6 modulow 500w w 6kw laserze ipg.