a tak poważnie to samo ułożenie w formatce długopisów ile zajmuje czasu, rozmieszczenie na płycie itd... szkoda czasu za marne 25 zł

Pewnie mniej niż 25 zł, bo licząc 97 zł brutto długopisy, do tego przesyłka z Bytomia do Wałbrzycha (zakładam, że nie zamawia jednorazowo mln szt.), energia, czas - przynajmniej z 6-8 maili do/od klienta, pakowanie itp.deflection pisze:hmm nie mają na aukcji że wszystkie jednakowe, hehe chyba se u nich zamówie każdy innyi jeszcze zrobią mi projekt
a tak poważnie to samo ułożenie w formatce długopisów ile zajmuje czasu, rozmieszczenie na płycie itd... szkoda czasu za marne 25 zł
takie działania psują rynek, ja rozumiem że wyścig szczurów, konkurencja itd... w niektórych rejonach taki "dochód" to dużo ale bez przesady...macmark pisze: Niedawno podjąłem dyskusję na temat opłacalności sprzedaży gumek do pieczątek po 3,20 brutto na allegro i mimo kilku postów "wyjaśniających" nadal nie rozumiem tego biznesu. Nawet doliczając do przesyłki 2 zł, nie rozumiem. Aczkolwiek ostatnio usłyszałem, że pewna firma ma 5 laserów ULS i codziennie wszystkie w nocy wypalają gumki, a gumę stemplarską to kupują na hektary... wtedy może się opłaca, ale po transakcjach na allegro nie widzę takich ilości. Stwierdzenie "od czegoś trzeba zacząć" też do mnie nie przemawia.
Właśnie policzyłem, gdyby mój laser miał pracować tylko z długopisami po 135 złdeflection pisze: Mają laser ULS - tak piszą, to ile tych długopisów muszą sprzedać żeby laser się zwrócił :/
Pewnie były z innej partii. Ja np. nie mogłem zrobić graweru na różowych cosmo laserem 100W RF, a kolega na różowym z innej partii wygrawerował "do kości" na laserze (chyba) 40W. Niestety Cosmo to padlina, ale czego się spodziewać za długopis po 90 groszy? Yagiem czy innym fibremGosiaczek pisze:Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Wcześniej tylko czytałam sobie różne posty a teraz postanowiłam się zarejestrować. Mam pytanie w kwestii długopisów cosmo gdyż to dla mnie nowy temat. Realizowałam zamówienie dla klienta i kupiłam 200 szt ( 4 pudełka po 50 szt) tych długopisów. Tylko 50 z nich wygrawerowało się bez problemu a potem zaczęły się schody bo okazało się,że pozostałe nie grawerują się równomiernie ( miały inny odcień ) i pomino tego,że leżą obok siebie na formatce to jedne są białe i inne przepalone. Zmiana ustawień lasera nic nie dała. Czy ktoś z użytkowników forum może wie dlaczego tak się dzieje?