Oprogramowanie do trumpf 3030
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Nie musisz mieć klucza sprzętowego na maszynie po prostu go sobie udostępniasz z kompa programisty więc nie musisz go na maszynie instalować. Zadzwoń do Trumpfa po konkretne instrukcje. Dodatkowo do maszyny pewnie dostałeś oprogramowanie Tops Shop Floor Programming tam są aplikacje które Ci w tym pomogą
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
automat
Mam pytanie , powiedzmy że program kończy się o godzinie 10 min 10 a mnie przy maszynie niema (przerwa) a tniemy ten sam zestaw cały dzień jak zrobić aby maszyna sama zmieniła stoły i zaczęła ciąć ,próbowałem kombinować na stronie UTWÓRZ ZLECENIE OBRÓBKI ARKUSZA ale za cholerę nie zmienia stołów .Zależy mi na ręcznym sterowaniu a nie przez programistę .(tylko raz na czas przerwy niestety u nas patrzą kiedy człowiek wraca ze śniadania czyt. obcinają godziny....) Podobno istnieje taka możliwość....?
Nie martw się że jest źle , zawsze może być gorzej ... .
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 10
Re: automat
Jeśli utworzyłeś poprawnie zlecenie i je odpaliłes a stoły się nie zmieniaja, to wchodzisz korekta technologi / Ładuj i wybierz zeby zmieniał stoły, nie pamietam jak sie nazywa, bodajże numer 5 na rozwijanej liściewaldemas1 pisze:Mam pytanie , powiedzmy że program kończy się o godzinie 10 min 10 a mnie przy maszynie niema (przerwa) a tniemy ten sam zestaw cały dzień jak zrobić aby maszyna sama zmieniła stoły i zaczęła ciąć ,próbowałem kombinować na stronie UTWÓRZ ZLECENIE OBRÓBKI ARKUSZA ale za cholerę nie zmienia stołów .Zależy mi na ręcznym sterowaniu a nie przez programistę .(tylko raz na czas przerwy niestety u nas patrzą kiedy człowiek wraca ze śniadania czyt. obcinają godziny....) Podobno istnieje taka możliwość....?
-
- Posty w temacie: 1
Jeśli masz np. do zrobienia 30 arkuszy to wchodzisz w wybór programu tam wybierasz utwórz zlecenie obróbki arkusza. W oknie które się pojawi ustawiasz ile arkuszy chcesz zrobić, ile masz zrobionych już (o ile jakieś masz zrobione) a sposób załadunku i wymiany wózków zostawiasz 1. następnie wchodzisz w menu (chyba) 1 1 5 3 (lub 1 1 5 5) i tam zmieniasz wymianę wózków na 5 (musisz tylko wybrać program w którym zmienisz tą opcje). Inne opcje zostawiasz bez zmian. Następnie wchodzisz w plan produkcyjny i dajesz produkcje start. W tym momencie po wgraniu programu do pamięci wózki automatycznie powinny się zmienić (o ile skasowana bariera i potwierdzony załadunek) i zacząć palić program. Po skończeniu pierwszego arkusza (przy skasowanej barierze i potwierdzonym załadunku) wózki powinny Ci się automatycznie zmienić!!
[ Dodano: 2010-11-23, 22:13 ]
Do ARAGAMI
Podgląd program o ile dobrze rozumie o co Ci idzie jest po prawej stronie od ekranu - taka lupa którą naciskasz gdy jesteś w "wybór programu". Wtedy rzut arkusza powiększa Ci się na cały ekran.
[ Dodano: 2010-11-23, 22:13 ]
Do ARAGAMI
Podgląd program o ile dobrze rozumie o co Ci idzie jest po prawej stronie od ekranu - taka lupa którą naciskasz gdy jesteś w "wybór programu". Wtedy rzut arkusza powiększa Ci się na cały ekran.
TRUMPF TRUMATIC L3030S; LANTEK EXPERT
-
- Posty w temacie: 3
Kolego czyszczenie filtrow w komorze cyklonowej to bardzo brudna sprawa kup sobie kombinezon jednorazowy w casto albo obi i maske p3, dobrze radze.
Co do wskaźnika to proponuje jeszcze jak wyjmiesz filtry wziac do reki jakas dluga rurke i poczyscic wszystko w srodku. Jesli wszedzie nie siegniesz to otworz wzierniki (takie jajowate pokrywy z ocynku) i tam jeszcze poczysc proponuje reka brudno ale daje najlepsze efekty. Jesli czyszczenie filtrow nic nie da to trzeba wymienic filtry.
Powodzenia
Co do wskaźnika to proponuje jeszcze jak wyjmiesz filtry wziac do reki jakas dluga rurke i poczyscic wszystko w srodku. Jesli wszedzie nie siegniesz to otworz wzierniki (takie jajowate pokrywy z ocynku) i tam jeszcze poczysc proponuje reka brudno ale daje najlepsze efekty. Jesli czyszczenie filtrow nic nie da to trzeba wymienic filtry.
Powodzenia

-
Po pierwsze ja bym sprawdził czy pojemnik na pył nie jest pełny . Zdarzało mi się widzieć takie przypadki że pojemnik nie był w ogóle opróżniany. Nie muszę mówić jakie to niesie ze sobą konsekwencje. W twoim przypadku jeżeli jeszcze nie czyściliście wkładów filtra to teraz trzeba to zrobić a problem powinien zniknąć, oczywiście stosując środki ochrony osobistej o których wspominał vooyeck.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-