Techsol 3040 vs SEROn SK400

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Autor tematu
jujor
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4

Post napisał: jujor » 10 lis 2011, 12:52

cenowo i jakościowo bo czytając to forum to akurat ten model miał najwięcej pochlebnych opinii...

Bardzo prosze o dalsze wypowiadanie sie w temacie - opinia fachowca jest dla mnie b. ważna. Niestety nie stac mnie na wieksze urządzenia z Pańskiej firmy, musze wybrać pomiędzy seronem, techsolem i cnctechnika... Cnc technika to droższe rozwiązanie które przekracza budżet, teraz bliżej mi do TechSola, więc zbieram opinie najlepiej uzytkowników.

Tagi:

Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: pitsa » 10 lis 2011, 21:38

Nie masz może blisko do któregoś sprzedawcy aby zobaczyć co i jak na miejscu?
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

dragons
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2

Post napisał: dragons » 13 lis 2011, 01:08

Najbliżej to Bielsko Biała ale z Krakowa to będzie prawie na cały dzień wycieczka . No chyba że ktoś na miejscu oferuje coś ciekawego .

szqudi
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1

Post napisał: szqudi » 15 lis 2011, 20:28

Wtrącę swoje 3 grosze...
Chciałem kupić LYNX ale u mnie zaważył termin, czas oczekiwania na laser w czasie kiedy chciałem kupić to 8 do 10 tygodni, a ja potrzebowałem na już,
nie wiem w sumie czemu ale zdecydowałem się na seron, w jednym dniu zrobiłem wpłatę a na drugi chcieli przyjechać montować...
maszynę mam nie długo bo kilka miesięcy i jedyne co mogę stwierdzić to poza kilkoma problemami z którymi borykają się wszystkie chińczyki tej konstrukcji to nie zauważyłem problemów, jest potrzeba to włączam i działa, działa szybko i bez problemów, czasami chodzi godzinę a czasami 6 godzin...
serwis jaki jest? nie wiem bo nie skorzystałem,
osoba która mi montowała laser dała mi swój prywatny numer komórkowy na który miałem dzwonić w razie problemów z grawerowaniem lub samym urządzeniem (mówił że ma doświadczenie w grawerowaniu) ale nie skorzystałem bo do dzisiaj nie miałem problemów, a grawerowałem i ciąłem już chyba wszystko co można laserem... także nie wiem jaki jest techsol ale seron jest OK,
co do sk400 to od samego serona dostałem na wejściu informację, że w cenie nie ma transportu a prowadnice są "gorsze" niż w sk500 który ja mam, także to trzeba wziąć pod uwagę.
PS. w seronie jest możliwość negocjacji ceny...

koala.g
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: koala.g » 17 lis 2011, 08:56

Też się zapatruję na techsola bo obecnie nie wyrabiam się z wycinankami.

Na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego urządzenia ?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”