ploter CNC CO2

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: diodas1 » 07 lis 2014, 16:17

Jako darmowy klon AutoCada do edycji grafiki wektorowej 2D reklamowany jest programDraftSight Sprawdziłem- działa. Można zapisywać pracę w kilku wersjach DXF, DWG, eksportować w postaci plików rastrowych... Ciekawy i można zainstalować w polskiej wersji.

Przed użyciem , po instalacji trzeba program aktywować. Kod aktywacyjny przychodzi mailem.
Uwaga- w razie problemów (brak wiadomości od firmy DraftSight) należy sprawdzić czy wiadomość nie została przez pocztę zaklasyfikowana i wrzucona do kosza spamu. Ja i kilka innych osób miało taką niespodziankę. Dopiero po kilku niepowodzeniach to odkryłem. Po wygrzebaniu wiadomości ze śmietnika i aktywacji śmiga jak trzeba.

Tagi:

dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7

Post napisał: dance1 » 07 lis 2014, 16:26

laserki pisze: Programu (LaserCut) się nie kupuje, jest free.
Zapłacić trzeba za klucz zabezpieczający program bez którego program nie wystartuje.
Co mi po programie za free jak nie działa bez płatnego dongla? :shock:

Ok, sorry za O.T.
I don't like principles, I prefer prejudices

diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: diodas1 » 07 lis 2014, 17:17

PikoCNC też jest darmowy :mrgreen: Wspmniany wyżej DraftSight w wersji darmowej niby działa ale niektóre funkcje są martwe i od początku zachęcają do zakupu wersji professional. Takie są prawa buszu. Programiści też muszą z czegoś żyć. Do rysowania plików które mają być potem wypalane na ploterze powinien jednak wystarczyć. Dość prosty do nauczenia się obsługi. Do moich potrzeb się nadaje :wink:

dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7

Post napisał: dance1 » 07 lis 2014, 19:17

nawiązywałem do lasercut który jest niby darmowy a bez dongla nie ruszysz, jak taki program można free nazwać? Rozumiem wersje trial, shareware ale o wersji free której uruchomić nie można jeszcze nie słyszałem.
I don't like principles, I prefer prejudices

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”