LYNX-1200P - nasza pierwsza polska konstrukcja

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Jerr
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 5

Post napisał: Jerr » 24 sty 2011, 15:03

Chwali nie chwali - nie wnikam...
Tylko przestrzegłem kolegę 3DBialystok przed kontaktami z firmą DK Lasertechnik gdyż był chyba zainteresowany zakupem u nich.
Nic nie ubarwiam, bo nie mam w tym żadnego interesu - mówię jak było w przeciągu ostatnich 3 lat...
Żeby nie być gołosłownym:
https://www.rzetelnafirma.pl/Informatio ... r=YW57F40E

Tagi:

3DBialystok
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 7
Kontakt:

Post napisał: 3DBialystok » 24 sty 2011, 20:22

Dziękuję za opinię. Z firmą Lasertechnik kontaktowałem się w przypadku lasera Co2 i Znakowarki Fibrowej. W obydwu przypadkach rozmowy zakończyły się prośbą o przetestowanie ww. urządzeń. Zakończyło się z uwagi braku obydwu źródeł. Trudno zrozumieć postępowanie Lasertechnik i przyznam, że więcej z żadnym zapytaniem się nie zwrócę.

BOSS
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2

Post napisał: BOSS » 24 sty 2011, 21:02

Witam !
Zapewne Pan JERR odgrywa się na firmie DK Lasertechnik, ponieważ został z niej zwolniony ( wie za co ! ). Tyle w temacie wypowiedzi Pana JERR. Ostrzegam przed nim !.

Awatar użytkownika

Autor tematu
Piotr Rakowski
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 10
Kontakt:

Post napisał: Piotr Rakowski » 24 sty 2011, 22:32

Tub chińskich nie chwalę. Znam jednak wiele firm, którym one wystarczają. Poza tym alternatywą dla tub chińskich mogą być np. tuby angielskie - też szklane, oparte na tym samym pomyśle (zasilanie wysokonapięciowe) i podobnej technologii wytwarzania, jednakże z możliwością regeneracji co znacznie wydłuża ich żywotność.

Link do tej firmy: http://www.gsiglasers.com/LaserProducts.aspx?page=12
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)

Jerr

Post napisał: Jerr » 25 sty 2011, 02:06

BOSS pisze:Witam !
Zapewne Pan JERR odgrywa się na firmie DK Lasertechnik, ponieważ został z niej zwolniony ( wie za co ! ). Tyle w temacie wypowiedzi Pana JERR. Ostrzegam przed nim !.
Nie mam takiej potrzeby...
Staram się pomagać każdemu, więc nie widzę powodu by ktoś miał się pchać w kłopoty.
Jak chce Pan sobie ze mną porozmawiać to numer Pan zna Panie Marcinie...
Z grzeczności nie będę cytował Pańskich wypowiedzi gdy klient dzwonił z zapytaniem - a pozostawiały spoooro do życzenia.
Nie widzę również sensu zaśmiecania tego forum jakimiś wywodami nijak mającymi sie do tematu.
Tylko taka mała dygresja - ludziom się nie rozkazuje, bo praca to nie wojsko a w Pańskiej wypowiedzi aż roi się od wykrzykników, co wskazuje na Pana charakter.

BOSS

Post napisał: BOSS » 25 sty 2011, 08:42

Tak to już jest z niektórymi ludźmi, że jak ktoś im jest już nie potrzebny (np. nie jest jego pracodawcą ) to bluzgają na niego z każdej strony. Co do zachowania podczas wykonywanej pracy nie wspomnę.

Aby móc wypowiadać się o innych należy dokładnie przyglądnąć się sobie.

Niech Pan JERR zacznie produkować i sprzedawać urządzenia to może się wypowiadać na temat serwisów, kontaktów z klientami, logistyki itp.

Na tym poście kończę info o panu JERR bo forum nie jest od załatwiania takich spraw. Oczerniać każdy może . . .

Awatar użytkownika

Autor tematu
Piotr Rakowski
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: Piotr Rakowski » 25 sty 2011, 09:02

Myślę, że wyszliście Panowie za daleko poza ten wątek. Proszę rozmawiać ze sobą na PW, a nie tu - chyba, że macie jeszcze coś merytorycznego do dodania.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)

Jerr

Post napisał: Jerr » 12 cze 2011, 04:37

Piotr Rakowski pisze:Myślę, że wyszliście Panowie za daleko poza ten wątek. Proszę rozmawiać ze sobą na PW, a nie tu - chyba, że macie jeszcze coś merytorycznego do dodania.
Kolega wybaczy OT ale...
Dziwnym jest fakt, że od początku bieżącego roku zwróciło się do mnie (a nie do producenta) min. trzech byłych klientów pana bossa z prośbą o serwis ich maszyn.
Bynajmniej wystawia to świadectwo standardów obsługi przez producenta o czym szanowne grono mogło się przekonać na łamach forum.
Nasuwa się pytanie, dlaczego tak świetna firma (przynajmniej w mniemaniu kilku osób) usuwa ze swojej strony link prowadzący do świadectwa rzetelności ?
BOSS pisze:[...]Pan JERR odgrywa się na firmie DK Lasertechnik, ponieważ został z niej zwolniony ( wie za co ! ). [...].
Po prawie roku już wiem :lol: zapewne rozeszło się o te 0.5g - jakby nie patrzeć, gdy się sługom płaci to... Przypomina mi to historię z Gumisiów a dokładnie osobliwość Toudiego.
Jedni lubią tenis inni - kwiatki :razz:
P.S. Jakoś nadal istnieję i nie czuję się "zniszczony" - znów pan obietnicy nie dotrzymał (tak jak klientom) - wręcz przeciwnie czuję się wspaniale i smieję się z takich ludzi...

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 12 cze 2011, 08:48

hehe
tez próbowałem sie wypisac z KRD bo 2 stówy miesiecznie za banner i za jakies poswiadczenie ze jest sie super i w ogóle, no w kazdym razie zeby wypisac sie z krd to jakis dziwny 3 miesieczny okres wypowiedzenia i trzeba to na papierze z pieczatką wysłac, normalnie abonament , faksów i mailów nie uznają.
co do laser technik - pisałem kilka razy maila i ani razu nie otrzymalem odpowiedzi wiec niech sie pocałuja w d
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

Awatar użytkownika

Autor tematu
Piotr Rakowski
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: Piotr Rakowski » 13 cze 2011, 19:06

Kol. Jerr i Bartuss1 - jak Wasze posty mają się do tematu wątku, bo nie bardzo rozumiem?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”