Migomat do Aluminium
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: Migomat do Aluminium
Nam do 3mm aluminium sprawdzał się EWM Pico MIG 180. Kiedy mieliśmy profile ze ścianką 5mm i grubsze płaskowniki, to jego programy nie pozwalały na dogrzanie materiału i wychodziły gluty.
Wtedy trzeba było sobie radzić spawarką o dużo większym prądzie (chyba Taurus).
Do reklamy (litery przestrzenne i kasetony) Pico MIG ze swoimi zaawansowanymi programami bezodpryskowymi będzie jak znalazł.
Wtedy trzeba było sobie radzić spawarką o dużo większym prądzie (chyba Taurus).
Do reklamy (litery przestrzenne i kasetony) Pico MIG ze swoimi zaawansowanymi programami bezodpryskowymi będzie jak znalazł.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Dzięki dzięki, już patrzę i czytam
Patrzyłem też na takie coś: hhttps://allweld.pl/magnum-mig-355-puls-synergia
Tak ogólnie to na każdy element mamy tylko parę cm spawu także ciągłego spawania nie będzie w ogóle.
Patrzę na tego EWM PICOMIG 180 PULS no i rzeczywiście wydaje się fajny, też ma te programy dla niepełnosprytnych co by nie było za dużo ustawiania

Patrzyłem też na takie coś: hhttps://allweld.pl/magnum-mig-355-puls-synergia
Tak ogólnie to na każdy element mamy tylko parę cm spawu także ciągłego spawania nie będzie w ogóle.
Patrzę na tego EWM PICOMIG 180 PULS no i rzeczywiście wydaje się fajny, też ma te programy dla niepełnosprytnych co by nie było za dużo ustawiania

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Z Magnumami ludzie mają problemy z ustawieniem tego tak, żeby działało super. Trudno idzie.
Może jeśli masz cały czas jeden rodzaj materiałów (no właśnie kasetony reklamowe alu) to można raz ustawić Magnum i być zadowolonym.
Jeśli firma jest rozwojowa to nawet dla prestiżu warto mieć coś fajniejszego.
Na montaże z Parkside'ami i Dedrami się nie jeździ
Z Magnumem powinno być łatwiej kogoś w okolicy znaleźć, żeby ze swoimi blaszkami podjechać i zobaczyć jak to działa.
Może jeśli masz cały czas jeden rodzaj materiałów (no właśnie kasetony reklamowe alu) to można raz ustawić Magnum i być zadowolonym.
Jeśli firma jest rozwojowa to nawet dla prestiżu warto mieć coś fajniejszego.
Na montaże z Parkside'ami i Dedrami się nie jeździ

Z Magnumem powinno być łatwiej kogoś w okolicy znaleźć, żeby ze swoimi blaszkami podjechać i zobaczyć jak to działa.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Tzn my tu żadnych reklam nie spawamy, tylko narzędziownie mamy w zasadzie wiec ma działać a firma itp to rzecz drugorzędna
Dla mnie ważne jest to, żeby to właśnie ustawić i ma działać. Im łatwiejsze w ustawianiu tym lepiej.

Dla mnie ważne jest to, żeby to właśnie ustawić i ma działać. Im łatwiejsze w ustawianiu tym lepiej.