A więc Witam

jestem z branży spawalniczej i gdyby ktoś miał jakieś pytanka, to chętnie podpowiem.
w zamian chętnie zapoznam się z branżami pokrenymi, bo widzę że jest tu mnóstwo ciekawych tematów, z których można wiele wynieść
pozdrawiam
dzieki za konstruktywną krytykęlukadyop pisze:Witam 25 lat doświadczenia ale jak wszedłem na Pańską stronę to doświadczenie mizerne, przedstawił Pan zdjęcie rury styk kolana, brak pokazanego przetopu jak wyszedł to jest najważniejsze, rura nie oczyszczona, lico no co tu powiedzieć na zendrę się spoin odpowiedzialnych nie robi, no chyba ze była ta rura tylko do przepuszczania powietrza lub bąków bez jakiegokolwiek ciśnienia.
dance1 pisze:"więc myślę że pokazywanie przetopu nie ma sensu. laik nie będzie wiedział o co chodzi, a fachowiec nie ocenia "na oko""
dokładnie, dobre podejście.
Serdecznie witam na forum.
Jak to było, coś w ten deseń: głupi nie zrozumie a mądry nic nie powie.
Zapomniałem, za reklamę działalności możesz punkty otrzymać, tak mi coś świta.
no ok. niech będzie Twoja racja. rura ta pospawana była żeby puszczać nią bąki.lukadyop pisze:dance1 pisze:"więc myślę że pokazywanie przetopu nie ma sensu. laik nie będzie wiedział o co chodzi, a fachowiec nie ocenia "na oko""
dokładnie, dobre podejście.
Serdecznie witam na forum.
Jak to było, coś w ten deseń: głupi nie zrozumie a mądry nic nie powie.
Zapomniałem, za reklamę działalności możesz punkty otrzymać, tak mi coś świta.
Akurat zwrócę wam obydwu uwagę, tobie za cytat niestety nietrafny a koledze od rury
Pierwsze badanie jakie wykonuje sie na złączu spawanym to VT (badanie wizualne )jeżeli ono nie przejdzie to spoina do poprawki, następnie UT (badanie ultradzwiękami) a rury z zasady bada sie przez badanie radiograficzne, niestety źle trafiłeś chciałeś się pochwalić tylko brak ci wiedzy ja codziennie wykonuje spoiny pod badania mnie nie oszukasz a kolege jak wyżej udało ci się i tu się sprawdziło "madry powie że tak ma być a głupi przytaknie bo sie nie zna "
Pajac na gumce !