Problem z Migem 315A pomocy
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Problem z Migem 315A pomocy
witam koledzy posiadam migomat ozas opole 314 A nie wiem dokładnie jaki to jest model ale podobny do DEP 401 i mam wielki problem z nim właśnie wczoraj spawałem i nagle tak jakby zmienił się zakres prądu spawania on teraz smarcze a nie spawa i zmieniając pozycje przełączników nie reaguje ciągle jest to samo sprawdzałem już na tych przełącznikach i oczyszczałem wszystkie styki nic nie pomaga co to może być
cos takiego jak tu na fotce

- Załączniki
-
- 74_1218044784.jpg (146.87 KiB) Przejrzano 1179 razy
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
też przy tym obstaję że może być brak fazy. prostownik też ale one miały dość mocne prostowniki. Chyba 450A ale to jest argument by nie mógł się uszkodzić.
Często w tych półautomatach zawieszały się tyki w styczniku głównym trafa.
Czyszczenie stycznika pomagało na jakiś okres czasu.
Często w tych półautomatach zawieszały się tyki w styczniku głównym trafa.
Czyszczenie stycznika pomagało na jakiś okres czasu.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Właśnie koledzy rozmawiałem ze znajomym na ten temat to mi podsunął pomysł ze przy przełącznikach amperazu trzeba oczyścić te styki czyściłem to ale na wszystkich zakresach jest tak samo to chyba nie mają styki nic do tego tak samo w stycznikach zasilania głównego tez tak jest wcześniej zdarzyło mi się tez tak ale na chwile a wczoraj rano jak spawałem się to zrobiło potem godzinkę było dobrze i znów teraz już bez poprawy cos jakby nie łączyło wywaliło mi tez jeden korek na zasilaniu głównym w garażu może gdzieś któryś z przewodów nie łączy co idą do transformatorów jest tam trochę tych kabli nie wiem już jutro znów musze tam popatrzeć może ktoś jeszcze podsunie jakiś pomysł