Szukam elektrod do spawania żeliwa zielone.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
Szukam elektrod do spawania żeliwa zielone.
Witam poszukuję elektrod koloru zielonego do spawania żeliwa kiedyś takich używałem ale teraz nie mogę nigdzie znaleźć. Proszę o pomoc.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Zielona to jest Elektroda ER-246 ESAB... No to raczej nie elektroda do żeliwa...
No ale dlaczego szukasz konkretnie tej... Ja bym na twoim miejscu do spawania "na zimno" kupił jakieś na bazie niklu, ale jeśli to ma być spoina do dalszej obróbki i dysponujesz warunkami do podgrzania to wybierz do spawania żeliwa na ciepły, a jeśli nie jest to bardzo odpowiedzialna rzecz to można spróbować elektrodą do kwasiaka...
No ale dlaczego szukasz konkretnie tej... Ja bym na twoim miejscu do spawania "na zimno" kupił jakieś na bazie niklu, ale jeśli to ma być spoina do dalszej obróbki i dysponujesz warunkami do podgrzania to wybierz do spawania żeliwa na ciepły, a jeśli nie jest to bardzo odpowiedzialna rzecz to można spróbować elektrodą do kwasiaka...
Adam - podobno czasem i spawacz...
Jestem przedstawicielem chaosu.
I wiesz, co jest najważniejsze w chaosie?
Jest sprawiedliwy...- Joker
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
To niech ci poda oznaczenia, oznaczenie zielona mi akurat nic nie mów...
No ale przecież w składach budowlanych możesz kupić elektrody do żeliwa, do spawania na zimno lub gorące - kupisz jedną lub dwie na próbę, jeśli nie pójdą to wybierz inne...
Oczywiście może się nie udać pospawać żeliwa...
No ale przecież w składach budowlanych możesz kupić elektrody do żeliwa, do spawania na zimno lub gorące - kupisz jedną lub dwie na próbę, jeśli nie pójdą to wybierz inne...
Oczywiście może się nie udać pospawać żeliwa...
Adam - podobno czasem i spawacz...