Materiał na przyrządy spawalnicze
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Materiał na przyrządy spawalnicze
Witam, jak w temacie, z czego robić przyrządy spawalnicze, tak aby zminimalizować przyklejanie się odprysków do przyrządu?
Będą spawane elementy z S235, przyrząd nie może być malowany ze względu na przesuwanie dodatkowego oprzyrządowania na nim.
Myślałem o
1. Nierdzewka
2. Aluminium
3. S235 smarowane co jakiś czas preparatem antyodpryskowym.
Będą spawane elementy z S235, przyrząd nie może być malowany ze względu na przesuwanie dodatkowego oprzyrządowania na nim.
Myślałem o
1. Nierdzewka
2. Aluminium
3. S235 smarowane co jakiś czas preparatem antyodpryskowym.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Dokładnie, tak jak napisał cnccad.
Pryskasz jakimś sprayem esaba czy binzela i czasem drapiesz przecinakiem czy kawałkiem blachy żeby odpryski "zdjąć". Pasta będzie niewygodna, bo czasem szlag trafia jak sie złapie za taką tłustą powierzchnię. Nierdzewki szkoda na coś takiego, a w ogóle można wiedzieć jakie przyrządy kolega ma na myśli??
Pryskasz jakimś sprayem esaba czy binzela i czasem drapiesz przecinakiem czy kawałkiem blachy żeby odpryski "zdjąć". Pasta będzie niewygodna, bo czasem szlag trafia jak sie złapie za taką tłustą powierzchnię. Nierdzewki szkoda na coś takiego, a w ogóle można wiedzieć jakie przyrządy kolega ma na myśli??
Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21
Pozdrawiam spawacz21
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Projektuję stół spawalniczy w postaci ramy stalowej, rama jest obracana wokół dłuższej osi i podnoszona góra dół. Na ramie Jest system przesuwnych przykładnic i zacisków. Klient produkuje bramy i przęsła ogrodzeniowe. Właśnie ze względu na konieczność przesuwania przykładnic i zacisków nie będzie to malowane. ani pokrywane czymkolwiek
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1