Tylko że to strasznie niewygodne jest w ustawianiu i ja bym się nie wziął za to w ten sposób, ale są osoby które tak robią.

Hehe,nieźle trafiłeś bo mam dokładnie taka sama tokarke,przystawke do frezowania również sobie zrobiłem,ale sam przyznasz ze jest to kłopotliwe ciągłe rozbieranie suportu...Mariuszczs pisze:Na tokarce też byś to zrobił - poszukaj na forum przystawka do frezowania na tokarce
Tylko że to strasznie niewygodne jest w ustawianiu i ja bym się nie wziął za to w ten sposób, ale są osoby które tak robią.
Niesety w tym tygodniu juz sie nieuda,ale postanowilem ze dokupie jeszcze troche narzedzi pomiarowych zeby wszystko było na tip-top,bo pan romek nieposiada czujnika uchylnego,a bedzie on niezbedny do centrowania otworów.. oczywiscie zdam foto relacje z całej roboty.Mariuszczs pisze:Porób zdjęcia do tematu, zapisz parametry obróbki. Czy na koniec Romek stosuje rozwiertak ?
qset pisze:Zapytaj spawacza jakim drutem spawał. Dobrze by było krawędzie fazować przed spawaniem i oczyścić elementy ze smaru (najlepiej wygrzać).