Pierwsze wrażenia z Partnera.
Ogólnie spawarka mała, lekka, panel sterujący mały, starsze osoby mogą mieć problem z ustawieniami. W komplecie wszystko co potrzebne, dość solidny uchwyt do mma i zacisk masowy. Dużo lepszy niż w dedrach tych 160 amperów.
Potencjometr od regulacji amperów i nastaw jest lekko mówiąc gówniany. ładnie wygląda, ale działa średnio. Gdy szybko kręcimy to amperaż zamiast rosnąć potrafi maleć. Trzeba kręcić po woli... albo lekko wciskać, lub dociskać do boku. Podobno wszystkie tak mają.
Kabel zasilający krótki, chyba z 2 metry. Tak samo przewody spawalnicze. Jak dla mnie to porażka, spawarka musi być przy du*** non stop. 3m to minimum.
Spawanie mma, spawy wychodzą ładne. Łuk łapie dość dobrze. Nie klei. Powiedziałbym, że jestem naprawdę zaskoczony.
Co do tiga to się nie wypowiem, ponieważ butla z argonem miała być dzisiaj, a podobno dojdzie dopiero w poniedziałek.
Pozdrawiam.
Jak macie jakieś pytania to piszcie.
Welder Fantasy Solar 2in1 a Dedra DESti200
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
Co mogę napisać, mma działa, trochę słabo łapie łuk jak elektroda się nam przyklei, ale to puknę końcówką elektrody, odpadnie kawałek otuliny i łapie łuk normalnie.
Tiga próbowałem kilka razy, myślę, że jakbym miał wprawę to byłoby znośnie.
Wada największa, za krótkie przewody, które już przedłużyłem.
No i jeszcze jedna wada... pokrętło regulacji mocy. Masakra, jak szybko się kręci to zamiast dodawać amperów to je cofa
hehe. Trzeba po woli kręcić, albo na wciśniętym potencjometrze.
Ogólnie szału nie ma, ale jeszcze działa. Elektrodą 4 ładnie spawa.
Tiga próbowałem kilka razy, myślę, że jakbym miał wprawę to byłoby znośnie.
Wada największa, za krótkie przewody, które już przedłużyłem.
No i jeszcze jedna wada... pokrętło regulacji mocy. Masakra, jak szybko się kręci to zamiast dodawać amperów to je cofa

Ogólnie szału nie ma, ale jeszcze działa. Elektrodą 4 ładnie spawa.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam wszystkich.
Od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupienia Welder Fantasy PARTNER TIG 200 A DC PULSE. Przeczytałem co użytkownicy mieli jej do zarzucenia i miałbym jeszcze kilka pytań.
Przede wszystkim jakie jest napięcie jałowe spawarki. Według sprzedawcy od 65 do 85V. To jakie jest w trybie tig a jakie w trybie mma? Na spawarce jest napisane 64V. Nie dziwię się, że są problemy z zajarzeniem łuku. Obecnie używam spawarki selco genesis 1500 co ma 85V jałowego i tam łuk się bez problemu odpala.
Czy obie spawarki (użytkowników z tego wątku) maja problemy z zajarzeniem łuku MMA?
Jak dziala HF w TIG'u? Bez problemu łuk odpala? Jak wygląda z trwałością elementów TIG? Czy uchwyt się za bardzo nie rozgrzewa podczas pracy? Jak działa funkcja PULS? Czy faktycznie bez problemu spawać bardzo cienkie blachy?
Czy z Waszymi spawarkami były jakiekolwiek problemy? Czy w obu występują problemy z pokrętłem?
Zamierzam używać tej spawarki głównie do TIG'a. Bym był wdzięczny za wszelkie informację. Pozdrawiam!!!
Od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupienia Welder Fantasy PARTNER TIG 200 A DC PULSE. Przeczytałem co użytkownicy mieli jej do zarzucenia i miałbym jeszcze kilka pytań.
Przede wszystkim jakie jest napięcie jałowe spawarki. Według sprzedawcy od 65 do 85V. To jakie jest w trybie tig a jakie w trybie mma? Na spawarce jest napisane 64V. Nie dziwię się, że są problemy z zajarzeniem łuku. Obecnie używam spawarki selco genesis 1500 co ma 85V jałowego i tam łuk się bez problemu odpala.
Czy obie spawarki (użytkowników z tego wątku) maja problemy z zajarzeniem łuku MMA?
Jak dziala HF w TIG'u? Bez problemu łuk odpala? Jak wygląda z trwałością elementów TIG? Czy uchwyt się za bardzo nie rozgrzewa podczas pracy? Jak działa funkcja PULS? Czy faktycznie bez problemu spawać bardzo cienkie blachy?
Czy z Waszymi spawarkami były jakiekolwiek problemy? Czy w obu występują problemy z pokrętłem?
Zamierzam używać tej spawarki głównie do TIG'a. Bym był wdzięczny za wszelkie informację. Pozdrawiam!!!