Migomat- jaki kupić?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Blacharkę samochodowa owszem pospawasz ale juz nic poza tym poważnego, do grubości 2 2,5mm owszem ale potem to możesz nie dogrzać miejsca spawanego i będzie tylko przyklejenie, ale co pewnie się nie znam, weź kolego jakiegoś znajomego spawacza i naocznie na twoim sprzęcie wytłumaczy o czym napisałem.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
No i o tym jest ten post. Absolutnie się zgadzam że jest to migomat do takiej grubości, ale za to migomat dość dobry.lukadyop pisze: Blacharkę samochodowa owszem pospawasz ale juz nic poza tym poważnego, do grubości 2 2,5mm
Mialem kilka lat temu taki migomat, dlatego wlaśnie bestera zaproponowalem.
Ja w swoim przerobilem obudowę tak że mieścila się 15 kg, szpulka i mialem spokój.kamar pisze:To może ja uzasadnie.
Kupilem podobnego 4 lata temu, spawam to co potrzeba łącznie z alu. Jedyny kłopot to że trzeba drut wymieniać i gazy. Zadnych awarii a że czasem musi odpocząć to i lepiej dla spoiny.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam miałem podobny problem 2 lata temu szukałem jakiejś taniej spawarki powiedzmy do 190A na 230V. Wszyscy polecali tylko Bestera, owszem zgodzę się jest może i jednym z lepszych spawarek, ale wyższe modele. Znajomy kupił model 1801 przy prądzie 230 pluła nie można było jej ustawić. Ja upiłem Shermana dualmig 200, początkowo służył do robienie jakiś niedużych rzeczy. Z czasem spawałem płoty, blacharkę wszystko, spawarka nie była oszczędzana po 2 latach bezproblemowego użytkowania POLECAM
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Podpinam sie pod temat.
Potrzebuje kupić półautomat do 2000zł naczytałem sie że w tej cenie większośc poleca Bestera 1801 w Praktokerze można za 1700zł dostać.
Nie spawam zawodowo sporadycznie jakąć cięńsza blache ale też musi pospawać płaskownik 5mm a nie posmarkać na nim.
Chyba że jest coś nowego co moglibyście polecić? nie umiem bardzo dobrze spawac więc i trzeba bedzie sie uczyc.
Potrzebuje kupić półautomat do 2000zł naczytałem sie że w tej cenie większośc poleca Bestera 1801 w Praktokerze można za 1700zł dostać.
Nie spawam zawodowo sporadycznie jakąć cięńsza blache ale też musi pospawać płaskownik 5mm a nie posmarkać na nim.
Chyba że jest coś nowego co moglibyście polecić? nie umiem bardzo dobrze spawac więc i trzeba bedzie sie uczyc.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Witam
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc jest ten w jakimś sensie pokrewny.
Na początku chciałem się przywitać - trafiłem tutaj w związku z potrzebą zakupu migomatu. Przewertowałem troche forum, ale nie mam paru tygodni, żeby je dokładnie przeczytać, a czas mnie goni. W związku z tym proszę o wyrozumiałośc, jeżeli był już omawiany temat.
A więc
Podobno Tiger - niby czech republic - bebechy PRC
Esab - dla mnie troche drogi
Skłonny jestem zanabyć bestera MAGSTER 280 4x4
Może jakieś sugestie?
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-10-19, 19:38 ]
A więc dzisiaj miałem chwilkę czasu i pooglądałem sobie inne marki. Sensowny wydaje mi się Most 280 amperowy - w porównaniu z besterem troche tańszy. Sprzedawca zarzekał się, że nie ma bebchów made in prc. Jest ktoś na forum, kto potwierdzi te wiadomości?
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc jest ten w jakimś sensie pokrewny.
Na początku chciałem się przywitać - trafiłem tutaj w związku z potrzebą zakupu migomatu. Przewertowałem troche forum, ale nie mam paru tygodni, żeby je dokładnie przeczytać, a czas mnie goni. W związku z tym proszę o wyrozumiałośc, jeżeli był już omawiany temat.

A więc
Podobno Tiger - niby czech republic - bebechy PRC
Esab - dla mnie troche drogi

Skłonny jestem zanabyć bestera MAGSTER 280 4x4
Może jakieś sugestie?
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-10-19, 19:38 ]
A więc dzisiaj miałem chwilkę czasu i pooglądałem sobie inne marki. Sensowny wydaje mi się Most 280 amperowy - w porównaniu z besterem troche tańszy. Sprzedawca zarzekał się, że nie ma bebchów made in prc. Jest ktoś na forum, kto potwierdzi te wiadomości?