a może coś o cieciu plazmą

Spawalnictwo i obróbka cieplna

qba745
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

INTERCUTTING CUT 40A

Post napisał: qba745 » 25 lut 2009, 10:52

Jestem posiadaczem takiej przecinarki, ogólnie cięcie jakościowe oceniam do 8mm, max. przetnie 15mm. Uważam że przecina całkiem fajnie, tylko nie można sie spieszyć (powoli przesówać palnik) i wychodzi super, ja nią tne blachy do 10mm (flansze do spinania silników ze skrzyniami biegów do tzw. swap'ów) , Nie zalezy mi na jakości i gładzi krawędzi, więc do takiego zastosowania warto tyle zapłacić, wychodzi stosunkowo jakość do ceny. Ogólnie polecam ! ! !

Tagi:

Autor tematu
PIOREK
Posty w temacie: 5

Post napisał: PIOREK » 04 mar 2009, 12:50

Dzięki za opinie. Może ktoś jeszcze korzysta z tego typu urządzeń, proszę o opinie :smile:

galon
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: galon » 20 mar 2009, 10:54

piotrek jak się nie obrazisz to podpowiem kolegom któży rozważali otwornice a więc sposób nie zły ale bardzo praco i czasochłonny ja do tego używałem frezów walcowych a musiałem tego robić setki dziennie i to po obu stronach bo moja balustrada wyglądała jak drabina i w wymiarach od 1/2 do2 cali polecam istotne dużo hłodziwa i nie za wielkie obroty powodzenia i sory że of topik :oops:

Autor tematu
PIOREK
Posty w temacie: 5

Post napisał: PIOREK » 03 maja 2009, 14:20

troszkę czasu mnie tu nie było;) A przecinarkę kupiłem oczywiście tą najtańszą, ale póki co wystarczająca jest do moich zapotrzebowań. Na jakość cięcia wpływa wiele czynników wszystko zależy od techniki i praktyki;)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Spawalnictwo i obróbka cieplna”