Tobie proponuję poczytać na temat historii, tylko nie tej wyniesionej ze szkoły.
To mówili panowie w 1992 roku. Bardzo się nie pomylili co do obecnej sytuacji. Gdybyś nie był takim ignorantem, tylko wziął się za lekturę i dopiero potem wypowiadał to nasza dyskusja miała by rację bytu.
Ostatni mój post na ten temat. Wróćmy do tematyki uchwytów.
Poseł Kazimierz Chełstowski (Partia X) – http://orka2.sejm.gov.pl/Debata1.nsf/main/4AC87D12
.
„Zanim dojdziemy do Wspólnoty Europejskiej, kraj nasz zostanie zalany towarami zachodnioeuropejskimi, a rolnictwo poniesie klęskę, gdy zaleją Polskę dotowane produkty rolne.”
„Wszystkie te uprawnienia mają również Polacy oraz polskie spółki i przedsiębiorstwa, tylko jest mała różnica. Polska gospodarka jest zrujnowana, państwowe przedsiębiorstwa w mieście i na wsi są na krawędzi bankructwa oraz niszczone są przez niewłaściwą prywatyzację i system podatkowy. Zetknięcie się z kapitałem zachodnim spowoduje rozprzedanie ich za bezcen i praca całych pokoleń Polaków pójdzie na marne.”
Poseł Zenon Witt (PSL)
http://orka2.sejm.gov.pl/Debata1.nsf/main/6A2B751A
.
„Zagwarantowana w umowie o stowarzyszeniu możliwość wykupu i dzierżawy gruntów rolnych i lasów powinna zostać zweryfikowana i dostosowana do ustawodawstwa obecnie funkcjonującego w Polsce.”
Uchwyt spawalniczy z odsysem spalin
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
Polskie firmy kupuja za granica niemieckie firmy ( Np Orlen, KGHM ), rolnictwo kwitnie, polscy producenci eksportuja wiecej na zachod niz kiedykoleiek wczesniej. Z kraju producentow ziemniakow i burakow stalismy sie eksporterem bardziej zaawansowanych technologii. Jestesmy czolowym producentem sprzetu AGD w europie. Polski przemysl przestal generowac tony siarki i pylow do atmosfery. Mamy dostep do wszystkich technologii i stabilna ekonomie oparta o wspolprace z UE i NIEMCAMI !!! Czego chcesz czlowieku ?!?!? Bialorusi w Polsce. ? Gdzie ktory rolnik za prl-u dostal jakas dotacje od pabstwa jak teraz z UE ? Ci ktorzy bali sie uni w latach 90tych teraz wypelniaja kolejny wniosek o dotacje dla siebie i polecaja ja swoim znajomym.