Kieszeń
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 7
Podzieliłem te bryłe na pół
górna część wychodzi idealnie a dolna( czyli kieszeń) powiekszona o promień
jeszcze będe próbował, ale jakby coś wpadło komus, to prosze dać znać
[ Dodano: 2010-03-18, 14:02 ]
Nie rozumiem dlaczego kiedy zrzutuje zakres obróbki w modelowaniu i w czasie obróbki pokazuje zakres to program nie uwzględnia promienia freza i pszerza kieszeń
górna część wychodzi idealnie a dolna( czyli kieszeń) powiekszona o promień
jeszcze będe próbował, ale jakby coś wpadło komus, to prosze dać znać
[ Dodano: 2010-03-18, 14:02 ]
Nie rozumiem dlaczego kiedy zrzutuje zakres obróbki w modelowaniu i w czasie obróbki pokazuje zakres to program nie uwzględnia promienia freza i pszerza kieszeń
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Kolego w Edgecam przy wierszowaniu ścieżka generowana jest na środek narzędzia. Wskazując zakres sugerujesz programowi, że ścieżka ma się mieścić w zakresie a nie, że narzędzie całą swoją średnicą ma się poruszać zakresie. Dlatego też na zakładce "Kontrola" w wierszowaniu masz opcję "Kontrola frezu": na środek (tą używasz), do wewnątrz, na zewnątrz, stycznie. Opcja ta determinuje właściwe ustawienie narzędzia względem zakresu. Ustaw "do wewnątrz" i nie będzie Ci się wcinał połową średnicy.
Ewentualnie możesz ustawić kontrolę "Na środek" i wpisać naddatek ujemny (np. -5 przy frezie D10) o wartości promienia freza.
Pozdrawiam
Ewentualnie możesz ustawić kontrolę "Na środek" i wpisać naddatek ujemny (np. -5 przy frezie D10) o wartości promienia freza.
Pozdrawiam
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 7
do:
kaleena
Problem występuje przy obróbce koncentryczny
---------------------------------------------------------
do:
cinek_80
kolego w wersji 10.5 nie znajduje w wierszowaniu na zakładce kontrola- kontrola frezu
Kiedy znajduje ceche np z dna to program krzyczy że nie może wygenerowac cechy, do tej pory wykonywałem kieszenie na stałym poziomie i nie było problemu, teraz jest pochylona i obróbka zgrubną nie mogę podejśc
kaleena
Problem występuje przy obróbce koncentryczny
do:
cinek_80
kolego w wersji 10.5 nie znajduje w wierszowaniu na zakładce kontrola- kontrola frezu
Kiedy znajduje ceche np z dna to program krzyczy że nie może wygenerowac cechy, do tej pory wykonywałem kieszenie na stałym poziomie i nie było problemu, teraz jest pochylona i obróbka zgrubną nie mogę podejśc