haas VF 3 CZY DMG CMX 800V NOWE
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
haas VF 3 CZY DMG CMX 800V NOWE
W ZAKLADZIE SZYKUJE SIE KOLEJNA PRZYMIARKA DOZAKUPOU FREZARKI
I TEMAT JEST NMIE ROZSTRZYGNIETY
MOZE SA UZYTKOWNICY KTORZY POMOGA W WYBORZE EWENTUALNYM
MOWIMY O PODSTAWOWYCH OBRABIARKACH NIE DOPOSAZONYCH NA MAKSA
HAAS VF 3 STEROWANIE HAAS NEXGEN
ALBO DMG CMX 800V HH TNC620
CO DO OBSZARU ROBOCZEGO TO WIADOMO ZE JEST TO W HAASIE 200 MMWIECEJ W X
ALE BARDZIEJ CHODZI O KWESTIE TECHNICZNE MASZYNY
KTORA BYSCIE MASZYNE WYBRALI DO OBROBKI STALI
ROZNICA CEN JESTDOSYC SPORA TYLKO CZY TOIDZIE W PARZE Z TYM CO OFERUJE DMG A HAAS
I TEMAT JEST NMIE ROZSTRZYGNIETY
MOZE SA UZYTKOWNICY KTORZY POMOGA W WYBORZE EWENTUALNYM
MOWIMY O PODSTAWOWYCH OBRABIARKACH NIE DOPOSAZONYCH NA MAKSA
HAAS VF 3 STEROWANIE HAAS NEXGEN
ALBO DMG CMX 800V HH TNC620
CO DO OBSZARU ROBOCZEGO TO WIADOMO ZE JEST TO W HAASIE 200 MMWIECEJ W X
ALE BARDZIEJ CHODZI O KWESTIE TECHNICZNE MASZYNY
ROZNICA CEN JESTDOSYC SPORA TYLKO CZY TOIDZIE W PARZE Z TYM CO OFERUJE DMG A HAAS
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: haas VF 3 CZY DMG CMX 800V NOWE
Jak zwykle flagowe pytanie.Patyk69 pisze:...
...

p.s.
A jakich narzędzi będziesz używał na zakupionej maszynie ?
..... , tych z pierwszej półki , czy co podejdzie?
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
GORNA POLKA CHYBA
ZDOLNEJ POLKI RZADKOKUPUJEMY NARZEDZIA GDYZ NIERAZ PRZOKONALISMY SIE ZE LEPIEJ DOLOZYC PARFE ZLOTYCH CZY NAWET PARESET ALEI ROZNICA JEST WIDOCZNA
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
nie ma co porównywać tych maszyn, "grają" w różnych ligach, oczywiste jest masz kasę i potrzebę bierzesz maszynę od Mori, masz mniej to kupisz Haasa, dla każdego coś dobrego.
Patyk69
Jak siedzisz przed kompem spójrz na klawiaturę, w 3 rzędzie licząc od dołu po lewej znajdziesz magiczny klawisz "Caps Lock" nie bój się go i zacznij używać bo masakra czytać Twoje posty.
Pozdro.
Patyk69
Jak siedzisz przed kompem spójrz na klawiaturę, w 3 rzędzie licząc od dołu po lewej znajdziesz magiczny klawisz "Caps Lock" nie bój się go i zacznij używać bo masakra czytać Twoje posty.
Pozdro.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
dance1 pisze:nie ma co porównywać tych maszyn, "grają" w różnych ligach,
Jeśli jesteśmy przy konwencji samochodowej, to bardziej bym porównał do koncernu VV: możesz kupić Skodę, a możesz Audi czy Porshe.WZÓR pisze:Na Haas pracuję od ,, zawsze'' - nie narzekam na nie , choć wiem , że DMG to Mercedes w swojej klasie.
Hassa możesz spokojnie porównywać do linii DMG Eco. No ale jeśli weźmiesz do porównania np linię DuoBlock, to już totalnie nie ta liga. W DMG mają problem z handlowcami, a może uściślając, ja miałem. Parę lat temu na targach w Poznaniu cały czas wciskali mi linie Eko , nieistotne co mówiłem, no ale może trafiłem na namolnego handlowca.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Tylko że CMX to właśnie jest ECOLINE. DMG zmieniło nazwę swoich maszyn z serii ecoline na CMX frezarki i tokarek na CLX ->LINK<-. Każdy może sobie wygooglować dlaczego nazwa została zmieniona, ponoć oprócz nazwy zmieniona została również konstrukcja.Majster70 pisze:.....Hassa możesz spokojnie porównywać do linii DMG Eco.

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Pracuje na VF3 Już trochę czasu . Z tego co mogę powiedzieć to maszyny z serii VF są bardzo wolne .
Obróbka HSM to abstrakcja mimo ze masz wykupioną tą opcje . mimo zadanych posuwów maszyna na krótkich odcinkach nigdy ich nie osiąga . Prowadnice na kulkach gdzie już wszyscy praktycznie zeszli na rolki co wpływa na sztywność maszyny . Pulpit i soft porównując do HH czy Innych sterowań to jak byś się cofnął 10 lat do tyłu . HAAS to dobra alternatywa dla tych co potrzebują obrabiarki cnc ale nie chcą kupować chińczyka a budżet jest napięty jak baranie jaja . Masz kasę to nie idź tą drogą tylko kup DMG
Obróbka HSM to abstrakcja mimo ze masz wykupioną tą opcje . mimo zadanych posuwów maszyna na krótkich odcinkach nigdy ich nie osiąga . Prowadnice na kulkach gdzie już wszyscy praktycznie zeszli na rolki co wpływa na sztywność maszyny . Pulpit i soft porównując do HH czy Innych sterowań to jak byś się cofnął 10 lat do tyłu . HAAS to dobra alternatywa dla tych co potrzebują obrabiarki cnc ale nie chcą kupować chińczyka a budżet jest napięty jak baranie jaja . Masz kasę to nie idź tą drogą tylko kup DMG