Tak mniej-więcej wygląda imak w mojej tokarce

i chcę go ulepszyć lepiej niż

to zwykle wygląda. Chcę by to nie kawałki imaka, - jak w multifiksie, były wymienne, a jedynie same noże o trzonku 16X16. Chcę żeby zawsze te noże po zamocowaniu w uchwycie miały płytkę w osi wrzeciona bez kombinowania z blaszkami, oraz by była możliwość włożenia stalki i dopasowania jej położenia ostrzem do osi ( za pomocą dużych blaszek podkładanych pomiędzy imak a szufladkę.) W związku z tym wymogiem chcę by to górna szczęka imaka była powierzchnią do której dociskany jest wkładany nóż siłą skierowaną od dołu, a nie od góry jak to jest za sprawą śrubek w zwykłym imaku. Kolejnym patentem jaki chcę by znalazł zastosowanie w tym wynalazku ma być mechanizm dający możliwość pochylania noża na boki w celu dopasowania pochylenia jego ostrza do lini śrubowej nacinanego gwintu.(i będzie to wersja Nr.2 imaka) Wiadomym jest, że nożem

się gwintu nie wykona, więc po takim obrocie, może to powinno się udawać, a jeśli nie, to stalką odpowiednio naostrzoną da radę ciąć gwinty o rozmaitym skoku a i lewe na przemian z prawymi. Dzięki temu nawet tym samym narzędziem-nożem nie powinno to stanowić problemu. Wiem, że rysunki nie są perfekcyjne, ale widać na nich w jaki sposób pomysł ma być zrealizowany. Po prawej na dole w odcieniach szarości widać dokładnie to co mam, powyżej to jak by to miało wyglądać na gotowo w wersji Nr.2. Na lewo poszczególne detale z zachowaniem kolorów z tym, że u góry po lewej wersja Nr.1, a na prawo Nr.2

Na jaki rodzaj pomocy liczę: najbardziej na ocenę zasadności budowania tego imaka. Korektę w konstrukcji gdy jej elementy nie warunkują poprawnego działania. Fachowy zwymiarowany projekt wykonawczy - rysunki. Pomoc w obsłudze programu inkscape - jak w nim się robi strzałki dla określenia wymiarów detali? Pomoc porady w temacie technologii wykonania elementów, opis procesu wykonania. - To tylko narazie. Zasada działania: żółtą dźwignią przez obrót jej z góry do dołu przesuwamy (za pomocą do niej umocowanego mimośrodu ) w lewo pomarańczowe kwadratowe kostki które powodują wsunięcie ciemniejszego pomarańczowego klina i uniesienie bordowej płytki która dociska w ten sposób nóż do górnej części imaka.