takie same jak nutool
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
takie same jak nutool
witam, przymierzam sie coraz bardziej do zakupu tokarki, chcialbym toczyc do 50mm alu, wiec mikrusek powinien wystarczyc, jak go nie pogonie:)
i temat opiera sie o:
co podobnego do nutoola i w podobnej cenie oferuje rynek ?
czy takie cudo jak hobby to to samo ? czy na plastiku ?
http://allegro.pl/tokarka-uniwersalna-h ... 18474.html
i temat opiera sie o:
co podobnego do nutoola i w podobnej cenie oferuje rynek ?
czy takie cudo jak hobby to to samo ? czy na plastiku ?
http://allegro.pl/tokarka-uniwersalna-h ... 18474.html
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Wygląda dokładnie tak samo i różni się tylko kolorkiem
aaa i korbka posuwu jest z jakiegoś metalu
Wg mnie lepiej taką tokarkę obejrzeć osobiście i sprawdzić choćby luz na pinoli konika. W jednej tokarce marketowej ktorą sobie macałem pinola przy maksymalnym wysunięciu majtała sobie wesoło chyba z 1 mm na boki
aaa i korbka posuwu jest z jakiegoś metalu

Wg mnie lepiej taką tokarkę obejrzeć osobiście i sprawdzić choćby luz na pinoli konika. W jednej tokarce marketowej ktorą sobie macałem pinola przy maksymalnym wysunięciu majtała sobie wesoło chyba z 1 mm na boki
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
To jest to samo co Nutool,LD550 tylko inaczej sie nazywa,ma inny kolor no i moze cena tez inna.Raczej na plastiku to nie jest ale to ta sama "stajnia" co wyzej wymienione czyli chinszczyzna.Ja nie tak dawno widzialem LD550 w LM ale w cenie 300zl wiecej.Jesli przymierzasz sie do ktorys z tych to musisz sie liczyc z tym,ze czeka Cie duzo roboty za nim zaczniesz w "miare" toczyc.Tak jak kolega pisze lepiej ja zobaczyc osobiscie i najlepiej jakby pokazali Ci zapakowana wtedy bedziesz mial pewnosc,ze nie bylo w niej nic krecone juz pare set razy jak to sie ma na wystawowej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 2
Te wszystkie maszyny to jest chińska robota, obojętnie czy TechMig, Nutool, Dedra, Bernardo. Jak byłem w OBI to zdawało mi się że ten Holzmann posiada plastikowe koła zębate ale stał na ciasnej półce i nie było miejsca żeby otworzyć gitarę.rc36 pisze:To chińska maszyna? bo w opisie jest że austryjacka
Zrobić coś z czymś to jest nic. Zrobić coś bez czegoś żeby było jak z tym czymś, to dopiero coś!