Nacinanie gwintów metrycznych 0,75 na TECH MIG LD 550
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 8
Nacinanie gwintów metrycznych 0,75 na TECH MIG LD 550
Witam
powiedzcie mi jak czytacie z instrukcji dostarczonej z tokarką rozmieszczenie kół w gitarze tokarki??
chce spróbować naciąć gwint np M8 0,75 i w instrukcji pisze że są to koła G1/45 G2/65 G3 jest puste pole a G4/ 40 jak to mam ustawić proszę pomóżcie mi bo nigdy nie toczyłem jeszcze gwintów na tokarce a chciałem wkońcu wypróbować narazie chociaż umieć je zamontować
pozdrawiam Darek
powiedzcie mi jak czytacie z instrukcji dostarczonej z tokarką rozmieszczenie kół w gitarze tokarki??
chce spróbować naciąć gwint np M8 0,75 i w instrukcji pisze że są to koła G1/45 G2/65 G3 jest puste pole a G4/ 40 jak to mam ustawić proszę pomóżcie mi bo nigdy nie toczyłem jeszcze gwintów na tokarce a chciałem wkońcu wypróbować narazie chociaż umieć je zamontować
pozdrawiam Darek
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Piszę z pamięć... Na samej górze kolo g1 na srodek kolo g2 i na dole g4.na os g2 możesz użyć innego mniejszego kola jsko podkładki dystansowej 

sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
-
Witam
Pierwsze koty za płoty
gwincik wyszedł extra ,chociaż bałem się na początku że nóż przy powrocie nie będzie trafiał idealnie w gwint ale myliłem się bo jest super oczywiście nacinałem gwint bez wyłączania posuwu
czyli po przez zmiane obrotów wrzeciona i 
bawiłem się już w zakładanie różnych kół i wszystko rozumiem jak się to montuje , jak dla mnie super sprawa . Jestem bardzo zadowolony z Tech Miga LD550 jak na mini tokarke to u mnie sprawdza się rewelacyjnie i dobrze że na nią sie zdecydowałem
pozdrawiam Darek
Pierwsze koty za płoty

bawiłem się już w zakładanie różnych kół i wszystko rozumiem jak się to montuje , jak dla mnie super sprawa . Jestem bardzo zadowolony z Tech Miga LD550 jak na mini tokarke to u mnie sprawdza się rewelacyjnie i dobrze że na nią sie zdecydowałem
pozdrawiam Darek
-
-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
wiele tak, ale nie wszystkie.Dariusz Kania pisze:W dodatku okazuje się że nie musze używać obrotów lewo prawo i mieć włączonego cały czas posuwu przy toczeniu gwintów metrycznych gdyż są one powtarzalne
Gratuluję koledze ładnej roboty.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2013, 23:12 przez RomanJ4, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-