Tak jest, jednak podaj tu dane jakimi dysponujesz o tej maszynie, nie zapominając o tym jakimi kołami dysponujesz, ile mają zębów to obliczę jakie posuwy można za ich pomocą uzyskać i jakie by wypadało dokupić aby dało się ustawić inne. Do tego trzeba jeszcze podać jaki jest skok gwintu śruby pociągowej. Najlepiej podaj wymiar jaki zajmuje 20 nitek gwintu od lewej wystającej krawędzi pierwszej nitki do lewej wystającej krawędzi dwudziestej pierwszej nitki. Przydatny był by też widok na koła gitary od lewej strony tak by było widać je wszystkie pomiędzy wrzecionem - nawrotnicą - gitarą i śrubą pociągową. Możliwe, źe trzeba by pozdejmować osłony. Potrzebne jest też określenie odległości pomiędzy osiami na gitarze. Podaj też średnicę zewnętrzną największego lub dowolnego koła, tak jednak aby było wiadomo ile konkretne koło ma zębów.kamil24094 pisze:... W takim razie może ktoś pomoże mi rozwiązać inny problem... Etr najbardziej był mi potrzebny do tego aby dorobić koła zmianowe których jest brak... Najbardziej potrzebował bym koła który da mi posów 4 mm jak dorobie te następne 5 mm. Takich kół raczej itak nie było by w dtr... A potem koła na gwinty metryczne... Jest ktoś z stanie obliczyć to z informacji które można zmierzyć na maszynie i tych kołach które są założone?
Identyfikacja Mini tokarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Tagi:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 13