Andrzej 40 pisze:pioterek pisze:trzeba wkręcić śrubki w tarczę i wykonać pomiary czy są równo rozmieszczone i w jakich odstępach, następnie trzeba takie same śrubki wkręcić w uchwyt
Nie rozpędził się Kolega ? Bo wydaje mi się, że jak gwint w uchwycie to nie w tarczy zabierakowej i odwrotnie. Zakładam że to typowy uchwyt 3 szczękowy.
W międzyczasie nastąpiło wyjaśnienie o co chodzi. Uchwyt nie jest typowo mocowany. Nie widziałem jeszcze uchwytu mocowanego na 5 śrub. Nie jest to jakaś przeróbka związana z zerwaniem gwintu w którymś z otworów ? I może zdecyduj się ile jest śrub potrzebnych do mocowania uchwytu. " bodajże 5" to informacja dla telewizji program 1. Nie jest to przypadkiem uchwyt 4-ro szczękowy mocowany na 4 śruby ? Jak chcesz, żeby Ci pomagać to się trochę wysil i przy okazji stosuj znaki interpunkcyjne.
Oczywiste rozwiązanie to wywiercenie otworów w tarczy zabierakowej.
Najlepiej po odkręceniu .
Witaj na początku prosił bym bez zgryźliwości, pisarzem nie jestem i staram się jak mogę by mnie zrozumiano zawsze mógłbym napisać że jestem dyslektykiem i olać wszystko .Wracając do tematu i twojego pytania :
1- jest to uchwyt 3 szczękowy samocentrujący
2-nie zauważyłem żebym pisał w czym jest gwint czy w tarczy czy w uchwycie (może z tąd nie jasność)
3-oczywiście gwint jest w uchwycie a nie w tarczy w tarczy są 3 otwory przelotowe nie mierzyłem chyba M8
4-napisałem "a w uchwycie tokarskim jest bodajże 5 szt" nie byłem pewien ile jest otworów z gwintem teraz wiem jest 6
5- z tą telewizją to ja wybaczam i dziękuję za pomoc bo teraz to takie zamieszanie wynikło
Dokładniej chodzi mnie o rozwiązanie najłatwiejsze ,najlepsze ,najszybsze ,poradę co i jak wykonać ,czy można rozwiercić w tarczy zabierakowej otwory na M10 i wtedy wkręcę do uchwytu śruby M8 , czy też lepiej wywiercić nowe nie wiem czy odkręcę tarcze zabierakową a wiercić na tokarce nowe otwory może być karkołomne ,nie mam wprawy