Ewentualnie jak pomyślę o czymś większym, to chyba zawsze mogę sprzedać i wiele nie stracę.
Tokarka poniżej tysiąca dla początkującego?
-
Antwito
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)

- Posty w temacie: 5
Z tego co czytałem, to taki OUS ma długość obrabianego materiału ok. 25 cm, co dla mnie myślę, że byłoby wystarczające. Chyba najdłuższa rzecz w takim silniku to wał korbowy. Silnik modelarski z 20 centymetrowym wałem, to już dla mnie całkiem spora maszyna i w szczególności na początku myślałem o mniejszych modelach. Do innych domowych zastosowań też byłoby to dla mnie zdecydowanie wystarczające. Nie chciałbym kupować jakiegoś giganta, którego musi przenieść 4 silnych facetów 
Ewentualnie jak pomyślę o czymś większym, to chyba zawsze mogę sprzedać i wiele nie stracę.
Tagi:
-
Andrzej 40
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 1
Mam OUSa i TSA-16. Jeżeli potrzebujesz tokarki to konstrukcyjnie i pod względem wykonania TSA-16 jest o klasę lepsza niż OUS. Na plus OUSa przemawia jedynie to, że można nim frezować.Antwito pisze:Z tego co czytałem, to taki OUS ma długość obrabianego materiału ok. 25 cm, co dla mnie myślę, że byłoby wystarczające.
-
WZÓR
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Nie znam Twojej sytuacji materialnej , ale przy tej kasie jaką posiadasz skusiłbym się na toAntwito pisze:.... Niestety, jak to zwykle bywa, budżet jest ograniczony ....
http://m.leroymerlin.pl/warsztat/urzadz ... ,l871.html
... , a resztę spłaciłbym w ratach.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Mat3ys
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 6
To już lepiej dołożyć i kupić LD550.WZÓR pisze:Nie znam Twojej sytuacji materialnej , ale przy tej kasie jaką posiadasz skusiłbym się na toAntwito pisze:.... Niestety, jak to zwykle bywa, budżet jest ograniczony ....
Mariusz.
-
WZÓR
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Wiem ... , ale nie chciałem koledze podnosić poprzeczki cenowej.Mat3ys pisze:To już lepiej dołożyć i kupić LD550.WZÓR pisze:Nie znam Twojej sytuacji materialnej , ale przy tej kasie jaką posiadasz skusiłbym się na toAntwito pisze:.... Niestety, jak to zwykle bywa, budżet jest ograniczony ....
Mariusz.
P.s.
Swoją drogą znam młodzieńców , którzy nie przebierają w środkach.
Biorą ,,kredyty długoterminowe"
... jak widać pasja robi swoje i prędzej , czy później dochodzi się do zamierzonego celu.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
rynio_di

- Posty w temacie: 3
Może się dzisiaj zmobilizuję i zrobię fotki tego co robię na Rotwerku. Jak mam zachowane osiowość wymiarowość że po złożeniu w całość pracuje to i nie zaciera się ani nie blokuje . Jka kol. chce kupić małą do nich kupuje i naprawdę można na niej cuda toczyć . Jedynym jak dla mnie problemem to moc , i mały prześwit wrzeciona ..
W Warszawie na Kole miał sprzedający za 1400 zł , mój kol chciał sprzedać Kinzzo za 800 zł , kupiłem za 600 jako drugą . Dla modelarza jest to zadowalający sprzęt.
W Warszawie na Kole miał sprzedający za 1400 zł , mój kol chciał sprzedać Kinzzo za 800 zł , kupiłem za 600 jako drugą . Dla modelarza jest to zadowalający sprzęt.
-
upanie

- Posty w temacie: 1
Co do OUS-a to ja mam dwa i nie polecam. Fakt, że coś tam można zatoczyć ale to nie jest prawdziwa tokarka.
Jakby ją przerobić i zCNCowić to czemu nie, taka mała coś by tam zdziałała. Tylko dlatego jeszcze je trzymam.
Tak w ramach ciekawostki to jedną kupiłem za 500 złotych więc poniżej 1000 się da
Aha no i to było z alle... Drugą za 1500 w pięknym stanie też alle...
Teraz bym brał przynajmniej TSA-16 bo mimo, że mała to prawdziwa tokarka.
Tak swoją droga to kiedyś była do kupienia w Piasecznie TSA-16 ze stołem i mega wyposażeniem z wojska.
Wszystko pozawijane w tłusty papier
Wyglądała na nieużywaną. Kosztowała 4000 ale coś mnie podkusiło żeby nie brać i teraz żałuję
Ona chyba też była podlinkowana u nas w "Okazjach".
Wracając do OUS-a to jeśli się naczytałeś jakie to cudeńko to po kupnie się rozczarujesz.
Jakby ją przerobić i zCNCowić to czemu nie, taka mała coś by tam zdziałała. Tylko dlatego jeszcze je trzymam.
Tak w ramach ciekawostki to jedną kupiłem za 500 złotych więc poniżej 1000 się da
Teraz bym brał przynajmniej TSA-16 bo mimo, że mała to prawdziwa tokarka.
Tak swoją droga to kiedyś była do kupienia w Piasecznie TSA-16 ze stołem i mega wyposażeniem z wojska.
Wszystko pozawijane w tłusty papier
Wracając do OUS-a to jeśli się naczytałeś jakie to cudeńko to po kupnie się rozczarujesz.
czilałt...