W porządku, nie masz, ale inni mają. Gdzieś jest tego przyczyna i fajnie, że Jesteś bo może okażesz się pomocny.mike217 pisze:nie mam problemów z przecinaniem na TSA
TSA 16 rozbieranie smarowanie wrzeciona kasowanie luzów
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
nie mam tsa 16 ale jak tak sie dzieje to warto zmniejszyc obroty i dac wiekszy posow poprzeczny. przy takich "zabawkach" wazne jest aby noz byl caly czas zaglebiony w materiale(nie skrobal) bo wychodza zabki, trzeba takze pamietac aby rowno krecic korbka, dosc wazne jak sie nie ma automatycznego posuwu, no i najwazniejsze to praktyka. jak sie chce nauczyc to trzeba poswiecic iles nozy i godzin na probach
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Potwierdzam z praktyki na TSA zalecenia kolegi mrozanski.mrozanski pisze:.. ale jak tak sie dzieje to warto zmniejszyc obroty i dac wiekszy posow poprzeczny. przy takich "zabawkach" wazne jest aby noz byl caly czas zaglebiony w materiale(nie skrobal) bo wychodza zabki, trzeba takze pamietac aby rowno krecic korbka, dosc wazne jak sie nie ma automatycznego posuwu
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Andrzej40 - zaciekawiło mnie to 40 stopni. Możesz napisać coś więcej, bo ciekawy jestem, czy mam za mało dociśniętą panewkę - moje łożysko nigdy nie robi się ciepłe, a 40 stopni to już czuć ciepło.Andrzej 40 pisze:... Powinno mieć ca 40 stopni po paru minutach. Jeśli jest gorące, to albo za mocno zaciśnięte albo złe smarowanie - za mało oleju, nieodpowiedni olej.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Te 40 stopni to taka orientacyjna wartość na granicy przyzwoitościbogus105 pisze:Andrzej40 - zaciekawiło mnie to 40 stopni. Możesz napisać coś więcej, bo ciekawy jestem, czy mam za mało dociśniętą panewkę - moje łożysko nigdy nie robi się ciepłe, a 40 stopni to już czuć ciepło.Andrzej 40 pisze:... Powinno mieć ca 40 stopni po paru minutach. Jeśli jest gorące, to albo za mocno zaciśnięte albo złe smarowanie - za mało oleju, nieodpowiedni olej.